General NAS-Central Forums

Welcome to the NAS community
It is currently Mon Dec 11, 2017 2:00 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Laucnh a telnet serveur
PostPosted: Thu Jun 11, 2009 2:04 pm 
Offline

Joined: Thu Jun 11, 2009 1:32 pm
Posts: 3
Hello,
I am french so sorry for bad english. I have an EDMini V2 1To and i want to install ssh.

I think it's the last firmware enable to, when i click on about in webadministration i see Version Software:1.6.2.2_LH and Number f software version : 10.0-96.

I have make installed the exploit on /var/www/cgi-bin/ with the sed for remove the %20 in the query and it's run correctly.
If I make a : ip/cgi-bin/exploit?ls -al /etc/ say me that the utelnetd is in the directory. But when I want to launch the utelnetd i write in my browser : ip/cgi-bin/exploit?utelnetd -l /bin/sh or a : ip/cgi-bin/exploit?/var/www/cgi-bin/utelnetd they fail!

I don't understand, in the error_lg file they says permission denied or the file file don't exist i don't remember.

Please help me :| ,

If I can install ssh on my lacie it's very good for me 8-) .

Thanks


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jun 11, 2009 6:08 pm 
Offline

Joined: Tue Jun 17, 2008 8:34 am
Posts: 16
hi!

I succesfully installed ssh on my edmini V2 following these installation steps http://jebimony.com/blog/content/add-ssh-lacie-edmini-v2.

did you change the permission with "chmod +x [write down here your path]/utelnetd"?

hope this help

Giarrettu


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jun 11, 2009 6:31 pm 
Offline

Joined: Thu Jun 11, 2009 1:32 pm
Posts: 3
Hi,

thanks for your response.
But i have follow this tutoriel and i don't forgot the chmod, the user and group are root:root.

Perhaps I should copy the utelnetd file in /usr/sbin or other with an apache:www chmod?
So maybe the download file it's corrupt??

I ask me if in the new version is missing file system or package for a good working.

I have testing with ./ at beginning command but none.

I try to connect with putty on windows or with telnet on unix and anythings work.

what I can test?

thanks


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jun 11, 2009 7:42 pm 
Offline

Joined: Tue Jun 17, 2008 8:34 am
Posts: 16
hi,

what do you see with ".../exploit?ls -l /var/www/cgi-bin/utelnetd" ? I ask you this because you wrote that you are able to see telned with ".../exploit?ls -al /etc/. Did you put telnetd in the /etc/ directory?

Giarrettu


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jun 13, 2009 10:30 am 
Offline

Joined: Thu Jun 11, 2009 1:32 pm
Posts: 3
hello, thanks for your response.

sorry but it's a mistake i don't put utelnetd in /etc/ and i have test all possibility for launch a telnet server.

But i see that in my lacie server a sshd server is launch with an "nmap -sV ip" but they refused all connect except with root. But sshd_config refused empty password and the root account not have this.

I just copy my hach password in the shadow file and now i can connect with ssh on my lacie but only with root.

Now I can configure my server disk and it's good.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group