2Big Drive Image help

Post Reply
PaiZaNo
Posts: 4
Joined: Tue Mar 27, 2012 9:43 am

Re: 2Big Drive Image help

Post by PaiZaNo » Sun Apr 01, 2012 4:08 pm

Well, first strike.

It's not working... The blue LED on the front always flash n drives r still always booting...

The config is the same on both drives so... hmmm

I can't obtain an ip adress from my DHCP.

Let's retry....

Mijzelf
Posts: 6196
Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am

Re: 2Big Drive Image help

Post by Mijzelf » Mon Apr 09, 2012 10:09 am

PaiZaNo wrote:Let's retry....
Any news?

PaiZaNo
Posts: 4
Joined: Tue Mar 27, 2012 9:43 am

Re: 2Big Drive Image help

Post by PaiZaNo » Wed Apr 11, 2012 1:10 am

Nah sorry... maybe this week end...

PaiZaN1
Posts: 7
Joined: Sat Apr 21, 2012 9:06 pm

Re: 2Big Drive Image help

Post by PaiZaN1 » Sat Apr 21, 2012 9:13 pm

well they kick my user account ...

after a second retry, strike 2.

i have 2 1TB Caviar GREEN WD10EARX.

Both disk with same config.

When i start the NAS, the led always flashing (boot mode)

i take a look before n after with gparted :
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

PaiZaN1
Posts: 7
Joined: Sat Apr 21, 2012 9:06 pm

Re: 2Big Drive Image help

Post by PaiZaN1 » Sat Apr 21, 2012 9:13 pm

if u take a look after, u can see :
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

PaiZaN1
Posts: 7
Joined: Sat Apr 21, 2012 9:06 pm

Re: 2Big Drive Image help

Post by PaiZaN1 » Sat Apr 21, 2012 9:19 pm

its look like the sdc 8 n sdc 9 r formated :?

That s for my first hdd. I will check the second n i come back.

Victim.... yeah right :?

Mijzelf
Posts: 6196
Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am

Re: 2Big Drive Image help

Post by Mijzelf » Sun Apr 22, 2012 10:57 am

Did you create raid arrays on sda8 and -9? I'm a bit surprised that gparted tells about the contents of a (half) raid array.
PaiZaN1 wrote:Victim.... yeah right
:mrgreen:

PaiZaN1
Posts: 7
Joined: Sat Apr 21, 2012 9:06 pm

Re: 2Big Drive Image help

Post by PaiZaN1 » Sun Apr 22, 2012 1:13 pm

/dev/sdb8 (ro layer rootfs)

mdadm --create /dev/md0 --level=1 --raid-devices=2 /dev/sdb8 missing --metadata=0.90
mke2fs -j /dev/md0
mount /dev/md0 /tmp/md0
cd /tmp/md0
tar xzf /full/path/to/sda8.tgz
cd ..
umount /tmp/md0
mdadm --stop /dev/md0

/dev/sdb9 (rw layer rootfs)

mdadm --create /dev/md0 --level=1 --raid-devices=2 /dev/sdb9 missing --metadata=0.90
mke2fs -j /dev/md0
mdadm --stop /dev/md0

like u said in the direction.. Should i guess n add a cmd line ? :mrgreen:

Ty for the support, much appreciate !

PaiZaN1
Posts: 7
Joined: Sat Apr 21, 2012 9:06 pm

Re: 2Big Drive Image help

Post by PaiZaN1 » Sun Apr 22, 2012 1:16 pm

I forget to say that the second hd never change so... :?:

Mijzelf
Posts: 6196
Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am

Re: 2Big Drive Image help

Post by Mijzelf » Mon Apr 23, 2012 9:21 am

PaiZaN1 wrote:I forget to say that the second hd never change so... :?:
? That is strange. I'll re-study the scripts, to see if I can find out what's happening.
I suppose you don't have the possibility to hook up a serial port?

PaiZaN1
Posts: 7
Joined: Sat Apr 21, 2012 9:06 pm

Re: 2Big Drive Image help

Post by PaiZaN1 » Mon Apr 23, 2012 11:11 pm

I can try, what's ur plan ?

I have a serial port on my laptop, but for the power, i need my wonderful P4 tower !

I will retry with the latest fdisk version. Maybe !?

Mijzelf
Posts: 6196
Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am

Re: 2Big Drive Image help

Post by Mijzelf » Tue Apr 24, 2012 8:34 am

I can try, what's ur plan ?
The script logs it actions to the serial port. So having a serial terminal connected while booting should tell what's happening.
I have a serial port on my laptop
The problem for the serial port is most likely on the NAS side. You'll need a TTL level converter, and most converters have an USB connection at the host side.
I will retry with the latest fdisk version. Maybe !?
I don't think fdisk is the problem, as it's a pretty basic, and not proactive, fortunately.

Mijzelf
Posts: 6196
Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am

Re: 2Big Drive Image help

Post by Mijzelf » Thu Apr 26, 2012 5:19 pm

According to this feedback the instruction should work. The 5Big is a 5-disk 2Big. (Duh!)

PaiZaN1
Posts: 7
Joined: Sat Apr 21, 2012 9:06 pm

Re: 2Big Drive Image help

Post by PaiZaN1 » Sat Apr 28, 2012 2:32 am

Mijzelf wrote:(Duh!)
:mrgreen:

So let's retry once again... with no beers this time... :shock:

Just to be sure :

The 2Big Image here:
http://downloads.lacie.nas-central.org/ ... s%202.2.3/

n this part of the script :

============================================
/dev/sdb6 (kernel)

gzip -cd /full/path/to/sda6.gz | dd of=/dev/sdb6

right ?

It's what i did last time...

Mijzelf
Posts: 6196
Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am

Re: 2Big Drive Image help

Post by Mijzelf » Sat Apr 28, 2012 9:18 am

Ah yes, a typo. I updated the wiki.

Post Reply