Lost Original image

mattylad
Posts: 61
Joined: Sat Jul 11, 2009 10:20 pm

Re: Lost Original image

Post by mattylad » Sun Jan 24, 2010 1:48 pm

I'm not sure I can put 40gb of files on Rapidshare... lol
Dumb Windows user & 500gb Network Store owner.
I'm not compatible with Linux :(

klooride
Posts: 11
Joined: Sat Jul 04, 2009 10:20 am

Re: Lost Original image

Post by klooride » Sun Jan 24, 2010 8:16 pm

sorry! actually the 3 partitions are 41Mb not Gb... :roll: :lol:

uncompressed are

Code: Select all

6,4M  5 giu  2009 lacieNS_sdc7.000
101M  5 giu  2009 lacieNS_sdc8.000
36M  5 giu  2009 lacieNS_sdc9.000

mattylad
Posts: 61
Joined: Sat Jul 11, 2009 10:20 pm

Re: Lost Original image

Post by mattylad » Sun Jan 24, 2010 8:35 pm

Phew.... :lol: :lol:

What about uploading them here with FTP?

Or if you make a free collectors account at rapidshare.com etc then give the links, I can copy them for a more permanent storeand upload them here if allowed.
Dumb Windows user & 500gb Network Store owner.
I'm not compatible with Linux :(

mattylad
Posts: 61
Joined: Sat Jul 11, 2009 10:20 pm

Re: Lost Original image

Post by mattylad » Sat Feb 20, 2010 10:08 pm

Klooride, are you able to upload them anywhere?

Either here with a bugtrackers account (see sticky in this forum) or on Rapdishare etc?

It would be most appreciated.
Dumb Windows user & 500gb Network Store owner.
I'm not compatible with Linux :(

klooride
Posts: 11
Joined: Sat Jul 04, 2009 10:20 am

Re: Lost Original image

Post by klooride » Fri Mar 05, 2010 2:40 pm

mattylad wrote:Klooride, are you able to upload them anywhere?

Either here with a bugtrackers account (see sticky in this forum) or on Rapdishare etc?
It would be most appreciated.
Finally... :)
I'm uploading them now!!!
Here: ftp://downloads.lacie.nas-central.org

Sorry for the delay! :roll:

mattylad
Posts: 61
Joined: Sat Jul 11, 2009 10:20 pm

Re: Lost Original image

Post by mattylad » Fri Mar 05, 2010 6:39 pm

Excellent.
But I cant follow the link, it goes nowhere for me :(
Cannot log in using FTP eaither as anonymous accounts are not allowed.
Dumb Windows user & 500gb Network Store owner.
I'm not compatible with Linux :(

Mijzelf
Posts: 6251
Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am

Re: Lost Original image

Post by Mijzelf » Fri Mar 05, 2010 7:12 pm


mattylad
Posts: 61
Joined: Sat Jul 11, 2009 10:20 pm

Re: Lost Original image

Post by mattylad » Fri Mar 05, 2010 8:59 pm

Thank you Mijzelf for the link & to Klooride for the images.

Does it not use partitions numbered 1-4?

(I have not even got a replacement drive yet, but want to find out as much as I can for when I do).
Dumb Windows user & 500gb Network Store owner.
I'm not compatible with Linux :(

Mijzelf
Posts: 6251
Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am

Re: Lost Original image

Post by Mijzelf » Fri Mar 05, 2010 9:39 pm

Partition 1 is an extended partition, containing the logical partitions 5-9. Partition 2 is the data partition. You can just put an empty filesystem on it. 3 and 4 don't exist, 5 is a swap partition, which you can create with mkswap, and 6-9 images are provided by klooride.

mattylad
Posts: 61
Joined: Sat Jul 11, 2009 10:20 pm

Re: Lost Original image

Post by mattylad » Sat Mar 06, 2010 12:55 am

OK, so we create those.

Nice, saving this info with the files. :D
Dumb Windows user & 500gb Network Store owner.
I'm not compatible with Linux :(

nobb1x
Posts: 1
Joined: Sun Mar 07, 2010 5:05 pm

Re: Lost Original image

Post by nobb1x » Sun Mar 07, 2010 8:53 pm

hello, thanks to the instructions and data provided i have rescued my networkspace, just 2 questions, i know i must recreate two folders in the sda2, for the shares, which permissions they needs to have? (i create them with the hdd connected to a linux box)
And, the sda10, is that an ext3 one or xfs or what?

thanks again

Mijzelf
Posts: 6251
Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am

Re: Lost Original image

Post by Mijzelf » Mon Mar 08, 2010 12:27 pm

I'm not sure about the networkspace. On the 2Big Network partition 10 is completely filled with zero's. So just try it with an empty, non-formatted partition.

klooride
Posts: 11
Joined: Sat Jul 04, 2009 10:20 am

Re: Lost Original image

Post by klooride » Thu Mar 11, 2010 10:19 am

nobb1x wrote:hello, thanks to the instructions and data provided i have rescued my networkspace, just 2 questions, i know i must recreate two folders in the sda2, for the shares, which permissions they needs to have? (i create them with the hdd connected to a linux box)
And, the sda10, is that an ext3 one or xfs or what?

thanks again
Hi i don't know what 10 is used for, but should be ext3. After I created it with fdisk I left it untouched: the NetworkSpace started and worked all the same

Not sure about that, but I remember that there was another directory called EDMINI. Can't remeber what the content was (and if present any). Maybe if someone has a untouched 2nd partition could confirm this it would be so useful (or better post somewhere the content of the supposed-to-be EDMINI directory)... :)
For the permission of myshare and openshare I have set it to 755 on both. AFAIK, when you access them from samba it is your smb.conf that rule the permission.

HTH

Mijzelf
Posts: 6251
Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am

Re: Lost Original image

Post by Mijzelf » Thu Mar 11, 2010 1:24 pm

klooride wrote:Hi i don't know what 10 is used for, but should be ext3. After I created it with fdisk I left it untouched: the NetworkSpace started and worked all the same
You didn't create a filesystem on it? fdisk doesn't.

klooride
Posts: 11
Joined: Sat Jul 04, 2009 10:20 am

Re: Lost Original image

Post by klooride » Mon Mar 15, 2010 10:30 am

Mijzelf wrote:
klooride wrote:Hi i don't know what 10 is used for, but should be ext3. After I created it with fdisk I left it untouched: the NetworkSpace started and worked all the same
You didn't create a filesystem on it? fdisk doesn't.
Afai remember, I only created the partition with fdisk

Post Reply