General NAS-Central Forums

Welcome to the NAS community
It is currently Mon Dec 11, 2017 1:25 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Feb 20, 2012 9:21 pm 
Offline

Joined: Fri Jul 15, 2011 3:52 pm
Posts: 8
Hi after installing version 2.4.15 my Fan start running at full speed all time. I have tried the settings as given in this thread: viewtopic.php?f=235&t=1933

.. But to no help, Its seems like I have lost control. Except for this problem everything seems to work fine.


I know how to extract and rebuild the image and may do that if requierd, if I only knew which settings to change, but would like some more expericed with the MD253 to comment in first. Also, I would preffere to solve this issue without changing fw.



I power it off now for the night beeing and only keep my nas running while working with it, as it also makes a lot of noise. No need to say that this takes away some of the advantages by having a NAS in first place.

EDIT: For the record, When i CAT fan speed and temperature I get values like 10190rpm and 120 Celsius degree, so there seems to be some unsolved issues. with the fw


Any clues?

Thanks in advance


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 23, 2012 7:33 pm 
Offline

Joined: Mon Jan 30, 2012 7:58 pm
Posts: 7
Mine is become quiet after reboot, but next day it become loud again? I noticed NTP activity, so I put time on manual, but next day here it goes again... Maybe computers keep connections open? I turned TimeMachine off.

I now turned off BitTorrent and Printer services too.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Mar 04, 2012 9:26 pm 
Offline

Joined: Sat Feb 11, 2012 11:03 am
Posts: 12
Seems to be quite random to me.

Sometimes at boot it stays loud, so I have to simply reboot it in order to have it quite.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Mar 12, 2012 3:51 pm 
Offline

Joined: Sun May 30, 2010 11:18 am
Posts: 21
Hi,

cannot confirm with 2.4.17. Anyone else consider this to be fixed?

Protheus


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue May 01, 2012 9:16 pm 
Offline

Joined: Wed Jan 18, 2012 7:46 pm
Posts: 4
Nope, still noisy and loud on the 2.5.17
Sitecom really needs to step up to the plate and make a good firmware for this product. The errors and flaws that people have are huge on a lot of forums :shock:
But looking at the site, the MD-253 is gone of the product page, so i think they will stop making NAS products :(


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jun 15, 2012 12:01 pm 
Offline

Joined: Fri Jun 15, 2012 4:44 am
Posts: 2
It really is loud with the Firmware .17 at the end, but what i did i put a 8cm Fan into it and its not so noisy anymore mut you still here it with different RPM´s.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jun 19, 2012 7:19 am 
Offline

Joined: Fri Jun 15, 2012 4:44 am
Posts: 2
I got my NAS Queit, rebuilt the back of the housing for a 8cm fan, checkout the Picture.
Edit: I just pushed 37GB on it and the Temp was 35° :D


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Aug 21, 2016 6:44 pm 
Offline

Joined: Sun Aug 21, 2016 6:10 am
Posts: 1
@ NasSpy
Hi!
How you open the case??
And what kind of fan you built in?
Thank you!!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group