Increased fan noise in 2.4.15

MD-253 & MD-500 Discussion
Post Reply
zainka
Posts: 8
Joined: Fri Jul 15, 2011 3:52 pm

Increased fan noise in 2.4.15

Post by zainka » Mon Feb 20, 2012 9:21 pm

Hi after installing version 2.4.15 my Fan start running at full speed all time. I have tried the settings as given in this thread: viewtopic.php?f=235&t=1933

.. But to no help, Its seems like I have lost control. Except for this problem everything seems to work fine.


I know how to extract and rebuild the image and may do that if requierd, if I only knew which settings to change, but would like some more expericed with the MD253 to comment in first. Also, I would preffere to solve this issue without changing fw.



I power it off now for the night beeing and only keep my nas running while working with it, as it also makes a lot of noise. No need to say that this takes away some of the advantages by having a NAS in first place.

EDIT: For the record, When i CAT fan speed and temperature I get values like 10190rpm and 120 Celsius degree, so there seems to be some unsolved issues. with the fw


Any clues?

Thanks in advance

MartinX
Posts: 7
Joined: Mon Jan 30, 2012 7:58 pm

Re: Increased fan noise in 2.4.15

Post by MartinX » Thu Feb 23, 2012 7:33 pm

Mine is become quiet after reboot, but next day it become loud again? I noticed NTP activity, so I put time on manual, but next day here it goes again... Maybe computers keep connections open? I turned TimeMachine off.

I now turned off BitTorrent and Printer services too.

emiespo
Posts: 12
Joined: Sat Feb 11, 2012 11:03 am

Re: Increased fan noise in 2.4.15

Post by emiespo » Sun Mar 04, 2012 9:26 pm

Seems to be quite random to me.

Sometimes at boot it stays loud, so I have to simply reboot it in order to have it quite.

Protheus
Posts: 21
Joined: Sun May 30, 2010 11:18 am

Re: Increased fan noise in 2.4.15

Post by Protheus » Mon Mar 12, 2012 3:51 pm

Hi,

cannot confirm with 2.4.17. Anyone else consider this to be fixed?

Protheus

Weerz
Posts: 4
Joined: Wed Jan 18, 2012 7:46 pm

Re: Increased fan noise in 2.4.15

Post by Weerz » Tue May 01, 2012 9:16 pm

Nope, still noisy and loud on the 2.5.17
Sitecom really needs to step up to the plate and make a good firmware for this product. The errors and flaws that people have are huge on a lot of forums :shock:
But looking at the site, the MD-253 is gone of the product page, so i think they will stop making NAS products :(

NasSpy
Posts: 2
Joined: Fri Jun 15, 2012 4:44 am

Re: Increased fan noise in 2.4.15

Post by NasSpy » Fri Jun 15, 2012 12:01 pm

It really is loud with the Firmware .17 at the end, but what i did i put a 8cm Fan into it and its not so noisy anymore mut you still here it with different RPM´s.

NasSpy
Posts: 2
Joined: Fri Jun 15, 2012 4:44 am

Re: Increased fan noise in 2.4.15

Post by NasSpy » Tue Jun 19, 2012 7:19 am

I got my NAS Queit, rebuilt the back of the housing for a 8cm fan, checkout the Picture.
Edit: I just pushed 37GB on it and the Temp was 35° :D
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

dinodino
Posts: 1
Joined: Sun Aug 21, 2016 6:10 am

Re: Increased fan noise in 2.4.15

Post by dinodino » Sun Aug 21, 2016 6:44 pm

@ NasSpy
Hi!
How you open the case??
And what kind of fan you built in?
Thank you!!

Post Reply