General NAS-Central Forums

Welcome to the NAS community
It is currently Sat Nov 18, 2017 8:28 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
PostPosted: Tue Jan 15, 2013 4:46 pm 
Offline

Joined: Tue Jun 14, 2011 9:44 pm
Posts: 3
Hi,

I was using 2x1Tb disc in RAID1 mode and I don´t know when and how it has been changed.

I've just checked disk settings (rarely I do it) and i've found one of the physical disc were missing and Raid Function was set to JBOD mode.
Everything seemed to be working properly, I didn't notice anything

I rebooted the NAS and now both disk are detected but Raid function continues in JBOD and the disk that was missing seems to be not formated (no size is shown).

May I return to RAID1 mode without loosing data? (or even to JBOD but using both disks)

I´m afraid if I click on "create" button something "terrible" may happen...

Thanks.

P.D. what is supossed to be done in case one disk crashes to recover data of the other disk (in RAID or JBOD mode)?.
Found nothing about this on the user manual or internet.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group