Plex via FFP , managed to get running - Question for Mijzelf

Oxnas 810 based
netprw
Posts: 12
Joined: Sat Sep 22, 2012 7:05 pm

Plex via FFP , managed to get running - Question for Mijzelf

Post by netprw » Sat Jan 12, 2013 2:21 pm

Hello, I managed to get the Mijzelf plex media server package "sort of" running on FFP 0.7.

When it starts (using the Mizjelf package) I noticed purely by accident their are 2 processes running :

plex 14279 0.7 5.3 56152 13808 pts/1 Sl 14:16 0:01 /ffp/lib/plexmediaserver/Plex Media Server
plex 14295 8.1 7.1 51128 18256 pts/1 Sl 14:16 0:17 Plex Plug-in [com.plexapp.system] Plex Media Server/Plug-ins/Framework.bundle/Contents/Resources/Versions/2/Python/bootstrap.py
root@nas:/ffp/start#


And the app hangs.

If however I kill the plug in process (14295) the the boot up resumes and the PMS starts up ok on the Zyxel nas via ffp :

Processes running then are :

plex 14279 0.6 5.9 84588 15324 pts/1 Sl 14:16 0:01 /ffp/lib/plexmediaserver/Plex Media Server
plex 14755 59.0 1.6 7856 4172 pts/1 R 14:21 0:01 Plex Plug-in [com.plexapp.system] Plex Media Server/Plug-ins/Framework.bundle/Contents/Resources/Versions/2/Python/bootstrap.py --server-version 0.9.6.9.240-8fd9c6a
plex 14760 56.0 4.5 74068 11696 pts/1 Sl 14:21 0:01 /e-data/9ea33ac4-7701-4a15-aa36-7387b6bd3912/ffproot/ffp/lib/plexmediaserver/Plex DLNA Server


The Web admin page via a browser on port 32400 and everything is then presented, and the PMS client on a SAMSUNG tv see's the server fine.

Has anyone any idea how I can disable this plug in in the config to allow the PMS to boot normally ?

Also, I seem to be having difficulty in the web config to save the folders where my video is located, it finds them ok but doesn't save ? Can I manually set my video location etc in a config file somewhere ?

thanks

Mijzelf
Posts: 6199
Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am

Re: Plex via FFP , managed to get running - Question for Mij

Post by Mijzelf » Sat Jan 12, 2013 4:40 pm

Good catch! And I am a moron.

Can you try this: Install python. The 2.7.2 in my repository seems to suffice.
Kill plex.
Then execute:

Code: Select all

cd /ffp/lib/plexmediaserver/
su
find . -name '*.py' | xargs sed -i 's|usr/bin/python|ffp/bin/python|g'
find . -name '*.py' | xargs sed -i 's|usr/bin/env|ffp/bin/env|g'
Start plex.

A .py file is a python script. It starts with a 'she-bang': #! 'command interpreter'. This tells the kernel which script interpreter has to be used. In the plex scripts two different she-bangs are used, '/usr/bin/env python', and '/usr/bin/python'. It both should start python. Well, the first one doesn't work, because there is no /usr/bin/env, and the second one starts the (crippled) firmware version.
The two 'find' lines exchange these with the ffp versions. On my box plex now starts normally, as far as I can see, but I can't test any further as I don't have any plex clients.

netprw
Posts: 12
Joined: Sat Sep 22, 2012 7:05 pm

Re: Plex via FFP , managed to get running - Question for Mij

Post by netprw » Sun Jan 13, 2013 12:01 am

Didnt work for me unfortunately.

I installed python, but then when ran the commands got a lot of errors :

root@nas:/ffp/start# cd /ffp/lib/plexmediaserver/
root@nas:/ffp/lib/plexmediaserver# su
root@nas:/ffp/lib/plexmediaserver# find . -name '*.py' | xargs sed -i 's|usr/bin/python|ffp/bin/python|g'
sed: can't read ./Resources/Plug-ins/Scanners.bundle/Contents/Resources/Series/Plex: No such file or directory
sed: can't read Series: No such file or directory
sed: can't read Scanner.py: No such file or directory
sed: can't read ./Resources/Plug-ins/Scanners.bundle/Contents/Resources/Music/Plex: No such file or directory
sed: can't read Music: No such file or directory
sed: can't read Scanner.py: No such file or directory
sed: can't read ./Resources/Plug-ins/Scanners.bundle/Contents/Resources/Music/Plex: No such file or directory
sed: can't read iTunes: No such file or directory
sed: can't read Scanner.py: No such file or directory
sed: can't read ./Resources/Plug-ins/Scanners.bundle/Contents/Resources/Photos/Plex: No such file or directory
sed: can't read Photo: No such file or directory
sed: can't read Scanner.py: No such file or directory
sed: can't read ./Resources/Plug-ins/Scanners.bundle/Contents/Resources/Movies/Plex: No such file or directory
sed: can't read Movie: No such file or directory
sed: can't read Scanner.py: No such file or directory
sed: can't read ./Resources/Plug-ins/Scanners.bundle/Contents/Resources/Movies/Plex: No such file or directory
sed: can't read Video: No such file or directory
sed: can't read Files: No such file or directory
sed: can't read Scanner.py: No such file or directory
root@nas:/ffp/lib/plexmediaserver# find . -name '*.py' | xargs sed -i 's|usr/bin/env|ffp/bin/env|g'
sed: can't read ./Resources/Plug-ins/Scanners.bundle/Contents/Resources/Series/Plex: No such file or directory
sed: can't read Series: No such file or directory
sed: can't read Scanner.py: No such file or directory
sed: can't read ./Resources/Plug-ins/Scanners.bundle/Contents/Resources/Music/Plex: No such file or directory
sed: can't read Music: No such file or directory
sed: can't read Scanner.py: No such file or directory
sed: can't read ./Resources/Plug-ins/Scanners.bundle/Contents/Resources/Music/Plex: No such file or directory
sed: can't read iTunes: No such file or directory
sed: can't read Scanner.py: No such file or directory
sed: can't read ./Resources/Plug-ins/Scanners.bundle/Contents/Resources/Photos/Plex: No such file or directory
sed: can't read Photo: No such file or directory
sed: can't read Scanner.py: No such file or directory
sed: can't read ./Resources/Plug-ins/Scanners.bundle/Contents/Resources/Movies/Plex: No such file or directory
sed: can't read Movie: No such file or directory
sed: can't read Scanner.py: No such file or directory
sed: can't read ./Resources/Plug-ins/Scanners.bundle/Contents/Resources/Movies/Plex: No such file or directory
sed: can't read Video: No such file or directory
sed: can't read Files: No such file or directory
sed: can't read Scanner.py: No such file or directory
root@nas:/ffp/lib/plexmediaserver#

If I kill the process again It starts and I can get to the management screen on :

http://nas:32400/manage/index.html#home

But if i add a folder (the list comes up ok and i can select) but no way to then save it.

thanks

Mijzelf
Posts: 6199
Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am

Re: Plex via FFP , managed to get running - Question for Mij

Post by Mijzelf » Sun Jan 13, 2013 3:08 pm

Ah, sorry, error of me. Didn't consider spaces in filenames. Can you repeat with

Code: Select all

cd /ffp/lib/plexmediaserver/
su
find . -name '*.py' -print0 | xargs -0 sed -i 's|usr/bin/python|ffp/bin/python|g'
find . -name '*.py' -print0 | xargs -0 sed -i 's|usr/bin/env|ffp/bin/env|g'
What do you exactly mean with 'no way to save it'? No save button, or it just doesn't 'stick', or it doesn't survive a reboot, ...?

netprw
Posts: 12
Joined: Sat Sep 22, 2012 7:05 pm

Re: Plex via FFP , managed to get running - Question for Mij

Post by netprw » Sun Jan 13, 2013 8:17 pm

commands run through now with no errors, but exact same issue on startup Im afraid - once again if i manually kill the "plug in" process it then fires up.

On start up :

plex 420 0.6 5.4 56160 13860 pts/0 Sl 19:56 0:01 /ffp/lib/plexmediaserver/Plex Media Server
plex 441 13.8 7.3 51640 18768 pts/0 Sl 19:56 0:31 Plex Plug-in [com.plexapp.system] Plex Media Server/Plug-ins/Framework.bundle/C

- media manager unavailable.

I then kill the process :


root@nas:/ffp/start# kill -9 441

Additional processes start up and the media manager web page immediately kicks in.
plex 420 0.5 6.5 88104 16876 pts/0 Sl 19:56 0:03 /ffp/lib/plexmediaserver/Plex Media Server
plex 1159 69.5 7.3 51640 18768 pts/0 Sl 20:05 0:31 Plex Plug-in [com.plexapp.system] Plex Media Server/Plug-ins/Framework.bundle/Contents/Resources/V
plex 1165 3.6 5.0 101800 12928 pts/0 Sl 20:05 0:01 /e-data/9ea33ac4-7701-4a15-aa36-7387b6bd3912/ffproot/ffp/lib/plexmediaserver/Plex DLNA Server

Regarding the inability to save locations of media in Plex, (tried to upload a document to illustrate but it doesnt let me on this forum)

The web page lets you select the "movies" group etc, then prompts for a path to the media in a drop down dialogue box - which see all the folders correctly on the nas, but then their is no way to save this selection when you add it, if you move away all changes appear to be lost,

Their are some comments on this on some of the Plex forums which seems to be a bug possibly their end that they say can be resolved by deleting the System.bundle and Framework.bundle from the lib folders, but alas here this makes no difference. It may be an issue regarding that version of the server. Iv been looking if theirs any way to edit the config to store these media locations manually but believe they are stored in a db instance not actually in any config file on disk.

thanks

barmalej2
Posts: 2387
Joined: Sun Apr 29, 2012 5:24 pm

Re: Plex via FFP , managed to get running - Question for Mij

Post by barmalej2 » Thu Jan 17, 2013 9:38 am

Hi guys,

Yesterday I accidently found plex package on Mijzelf http: repo (why is it not available on slacker?). Tried to run it at once, but no luck to get into the plex http config page. Then i searched for running daemons and found 2 of them-Plex media server and plugin. Stopping via sh. script didn't stop them. Tried to kill them and noticed, that killing plugin daemon courses it to rerun, but this time third daemon is starting-Plex dlna server. After DLNA server starts, http config page becomes available, but none of changes are saved. Practically the same symptoms, what you get. Then I searched for logs and found that there is a problem loading plugin in Plex media server logs. Then I searched for plugin logs and found it on another place. Seems to be some critical problems creating directories and files, when starting daemon (maybe permissions issue or something messed with directories structure). I can place plex plugin daemon log here if Mijzelf would be so kind to help us.

P. S. I think it worth to compare logs with newest version of PLEX 0.9.7.11.386 logs. I will try to do that first, later this evening and come back with result here.

Mijzelf
Posts: 6199
Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am

Re: Plex via FFP , managed to get running - Question for Mij

Post by Mijzelf » Thu Jan 17, 2013 7:01 pm

barmalej2 wrote:why is it not available on slacker?
Well, it doesn't work.
Seems to be some critical problems creating directories and files, when starting daemon (maybe permissions issue or something messed with directories structure).
Strace could help, maybe.

Code: Select all

strace -ff -o plex.log [normal plex start command]
should create a logfile for each process, containing all system calls, including attempts to open files, and the results.
If plex needs some directories to be there, it should be visible in the logfiles.

barmalej2
Posts: 2387
Joined: Sun Apr 29, 2012 5:24 pm

Re: Plex via FFP , managed to get running - Question for Mij

Post by barmalej2 » Thu Jan 17, 2013 9:42 pm

Here are placed strace logs 48 zipped files:
https://www.dropbox.com/s/r4akb3mu403ct ... exlogs.zip

I think plex standart logs are smaller and informational enough. Just take a look at DEBUG, INFO, ERROR, WARNING column.
Plex Media Server log:

Code: Select all

Jan 17, 2013 22:55:52 [0x41f7e970] INFO - Plex Media Server v0.9.7.11.386-d353989
Jan 17, 2013 22:55:53 [0x41f7e970] DEBUG - Writing new preferences file.
Jan 17, 2013 22:55:53 [0x41f7e970] DEBUG - Opening 10 database sessions to library, SQLite 3.7.6.2, threadsafe=1
Jan 17, 2013 22:55:53 [0x41f7e970] DEBUG - Installing Library Database from [/e-data/2d5ca35d-fc54-468c-92ab-b58d75ba25d3/ffproot/ffp/lib/plexmediaserver/Resources/com.plexapp.plugins.library.db] to [Plex Media Server/Plug-in Support/Databases/com.plexapp.plugins.library.db]
Jan 17, 2013 22:55:53 [0x41f7e970] DEBUG - Running migrations.
Jan 17, 2013 22:55:53 [0x41f7e970] DEBUG - Writing new preferences file.
Jan 17, 2013 22:55:53 [0x41f7e970] DEBUG - Listening on port 32400 with queue of 128 connections.
Jan 17, 2013 22:55:53 [0x41f7e970] DEBUG - Setting up scheduled updates
Jan 17, 2013 22:55:53 [0x42b39490] DEBUG - Starting scheduled updates, every 3600 seconds
Jan 17, 2013 22:55:53 [0x41f7e970] INFO - LibraryUpdateManager path watching is disabled
Jan 17, 2013 22:55:53 [0x41f7e970] DEBUG - Installing plug-in: SiteConfigurations
Jan 17, 2013 22:55:53 [0x41f7e970] DEBUG - Installing plug-in: Framework
Jan 17, 2013 22:55:57 [0x41f7e970] DEBUG - Installing plug-in: System
Jan 17, 2013 22:55:58 [0x41f7e970] DEBUG - Installing plug-in: Scanners
Jan 17, 2013 22:55:58 [0x41f7e970] DEBUG - Installing plug-in: Services
Jan 17, 2013 22:57:08 [0x41f7e970] DEBUG - Installing plug-in: Media-Flags
Jan 17, 2013 22:57:23 [0x41f7e970] DEBUG - Installing plug-in: IMDB
Jan 17, 2013 22:57:23 [0x41f7e970] DEBUG - Installing plug-in: MoviePosterDB
Jan 17, 2013 22:57:23 [0x41f7e970] DEBUG - Installing plug-in: TheMovieDB
Jan 17, 2013 22:57:23 [0x41f7e970] DEBUG - Installing plug-in: Wikipedia
Jan 17, 2013 22:57:23 [0x41f7e970] ERROR - system returned error, errno=10
Jan 17, 2013 22:57:23 [0x41f7e970] DEBUG - Installing plug-in: Cine21
Jan 17, 2013 22:57:23 [0x41f7e970] ERROR - system returned error, errno=10
Jan 17, 2013 22:57:23 [0x41f7e970] DEBUG - Installing plug-in: PlexThemeMusic
Jan 17, 2013 22:57:25 [0x41f7e970] DEBUG - Installing plug-in: TheTVDB
Jan 17, 2013 22:57:25 [0x41f7e970] ERROR - system returned error, errno=10
Jan 17, 2013 22:57:25 [0x41f7e970] DEBUG - Installing plug-in: TVRage
Jan 17, 2013 22:57:27 [0x41f7e970] DEBUG - Installing plug-in: LastFM
Jan 17, 2013 22:57:30 [0x41f7e970] DEBUG - Installing plug-in: HTbackdrops
Jan 17, 2013 22:57:32 [0x41f7e970] ERROR - system returned error, errno=10
Jan 17, 2013 22:57:32 [0x41f7e970] DEBUG - Installing plug-in: OpenSubtitles
Jan 17, 2013 22:57:33 [0x41f7e970] DEBUG - Installing plug-in: PersonalMedia
Jan 17, 2013 22:57:36 [0x41f7e970] DEBUG - Installing plug-in: LocalMedia
Jan 17, 2013 22:57:43 [0x41f7e970] DEBUG - Installing plug-in: WebManager
Jan 17, 2013 22:58:00 [0x41f7e970] DEBUG - Installing plug-in: WebClient
Jan 17, 2013 22:58:20 [0x41f7e970] ERROR - Error cleaning up deactivated plug-ins.
Jan 17, 2013 22:58:20 [0x43115490] DEBUG - File Plex Media Server/Plug-ins changed: -1 => 1358463480.
Jan 17, 2013 22:58:20 [0x43115490] DEBUG - Scanning for plug-ins in Plex Media Server/Plug-ins
Jan 17, 2013 22:58:20 [0x43115490] DEBUG - Starting plug-in Plex Media Server/Plug-ins/System.bundle.
Jan 17, 2013 22:58:20 [0x42e27490] DEBUG - Loading CAs from '/e-data/2d5ca35d-fc54-468c-92ab-b58d75ba25d3/ffproot/ffp/lib/plexmediaserver/Resources/cacert.pem'
Jan 17, 2013 22:58:21 [0x43115490] DEBUG - [com.plexapp.system] Setting plug-in to always running (daemon mode).
Jan 17, 2013 22:58:21 [0x43115490] WARN - WARNING: Couldn't create directory Plex Media Server/Plug-ins/Framework.bundle/Contents/Resources/Platforms/Linux/armv5tel/Frameworks/
Jan 17, 2013 22:58:21 [0x43115490] DEBUG - Starting file watcher for com.plexapp.system
Jan 17, 2013 22:58:21 [0x43115490] DEBUG - Spawned plug-in com.plexapp.system with PID 19648
Jan 17, 2013 22:58:21 [0x43115490] DEBUG - [com.plexapp.system] Sent command: GET /:/prefixes
Jan 17, 2013 23:06:50 [0x43115490] ERROR - Error reading from plug-in [com.plexapp.system], we're killing it (got: '').
Jan 17, 2013 23:06:50 [0x43115490] DEBUG - Stopping [com.plexapp.system].
Jan 17, 2013 23:06:50 [0x43115490] DEBUG - [com.plexapp.system] Killing.
Jan 17, 2013 23:06:50 [0x43115490] ERROR - Error received reading configuration for com.plexapp.system
Jan 17, 2013 23:06:50 [0x43115490] DEBUG - Stopping [com.plexapp.system].
Jan 17, 2013 23:06:50 [0x43115490] DEBUG - Done with 1 synchronous plug-in starts, starting the rest in parallel.
Jan 17, 2013 23:06:50 [0x43115490] DEBUG - Updating the list of agents known by the system.
Jan 17, 2013 23:06:50 [0x43115490] DEBUG - Starting file watcher for com.plexapp.system
Jan 17, 2013 23:06:50 [0x43115490] DEBUG - Spawned plug-in com.plexapp.system with PID 20869
Jan 17, 2013 23:06:50 [0x43115490] DEBUG - [com.plexapp.system] Sent command: GET /:/prefixes
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x41f7e970] DEBUG - Image transcode cache directory: Plex Media Server/Cache/PhotoTranscoder
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x41f7e970] ERROR - Failure creating Avahi poll object: Daemon not running
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x41f7e970] DEBUG - Avahi ~ adding browser _plexclient._tcp
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x41f7e970] DEBUG - Avahi ~ adding browser _plexmediasvr._tcp
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x41f7e970] DEBUG - Starting up Avahi event handler.
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x41f7e970] DEBUG - Creating NetworkServices singleton.
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x41f7e970] DEBUG - NetworkServices: Initializing...
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x41f7e970] DEBUG - NetworkInterface: Starting watch thread.
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x43d87490] DEBUG - NetworkInterface: Watching for changes on the interfaces.
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x41f7e970] DEBUG - Network change.
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x41f7e970] DEBUG - NetworkInterface: Notified of network changed (force=0)
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x41f7e970] DEBUG - Network interfaces:
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x41f7e970] DEBUG -  * 1 lo (127.0.0.1) (loopback: 1)
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x41f7e970] DEBUG -  * 4 egiga0 (192.168.0.3) (loopback: 0)
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x41f7e970] DEBUG - 0x8d8f28: Creating new Network Service and registering for notifications.
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x41f7e970] DEBUG - 0x8d8f28: NetworkService got notification of changed network (first change: 1)
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x41f7e970] DEBUG - NetworkService: Quick dispatch of network change.
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x41f7e970] DEBUG - 0x8daf68: Creating new Network Service and registering for notifications.
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x41f7e970] DEBUG - 0x8daf68: NetworkService got notification of changed network (first change: 1)
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x41f7e970] DEBUG - NetworkService: Quick dispatch of network change.
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x41f7e970] DEBUG - 0x8dcfa8: Creating new Network Service and registering for notifications.
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x41f7e970] DEBUG - 0x8dcfa8: NetworkService got notification of changed network (first change: 1)
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x41f7e970] DEBUG - NetworkService: Quick dispatch of network change.
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x41f7e970] DEBUG - 0x8df070: Creating new Network Service and registering for notifications.
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x41f7e970] DEBUG - 0x8df070: NetworkService got notification of changed network (first change: 1)
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x41f7e970] DEBUG - NetworkService: Quick dispatch of network change.
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x44075490] DEBUG - Network change for advertiser.
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x44075490] DEBUG - NetworkService: Setting up multicast listener on 0.0.0.0:32414 (outbound: 0)
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x44363490] DEBUG - DLNA server starting.
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x41f7e970] DEBUG - Starting HTTP server.
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x41f7e970] DEBUG - Running server...
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x44363490] DEBUG - Job running: /e-data/2d5ca35d-fc54-468c-92ab-b58d75ba25d3/ffproot/ffp/lib/plexmediaserver/Plex DLNA Server 
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x44075490] DEBUG - Network change for advertiser.
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x44075490] DEBUG - NetworkService: Setting up multicast listener on 0.0.0.0:32410 (outbound: 0)
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x44075490] DEBUG - Network change for browser (polled=0), closing 0 browse sockets.
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x44075490] DEBUG - NetworkService: Setting up multicast listener on 0.0.0.0:32413 (outbound: 0)
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x44075490] DEBUG - NetworkService: Browsing on interface 127.0.0.1.
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x44075490] DEBUG - NetworkService: Setting up multicast listener on 127.0.0.1:0 (outbound: 1)
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x44075490] DEBUG - NetworkService: Browsing on interface 192.168.0.3.
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x44075490] DEBUG - NetworkService: Setting up multicast listener on 192.168.0.3:0 (outbound: 1)
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x44075490] DEBUG - Network change for browser (polled=1), closing 0 browse sockets.
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x44075490] DEBUG - NetworkService: Browsing on interface 127.0.0.1.
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x44075490] DEBUG - NetworkService: Setting up multicast listener on 127.0.0.1:0 (outbound: 1)
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x44075490] DEBUG - NetworkService: Browsing on interface 192.168.0.3.
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x44075490] DEBUG - NetworkService: Setting up multicast listener on 192.168.0.3:0 (outbound: 1)
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x44651490] DEBUG - Set up a thread pool for HTTP server with 2 threads.
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x41f7e970] DEBUG - Waiting for server condition to be signaled.
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x44075490] DEBUG - NetworkServiceBrowser: SERVER arrived: 192.168.0.3
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x44075490] DEBUG - Notifying the system bundle an update to server /system/notify/serverUpdated?host=192.168.0.3
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x44aed490] ERROR - Couldn't get remote endpoint: remote_endpoint: Transport endpoint is not connected
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x44aed490] ERROR - Exception getting remote addresss: remote_endpoint: Transport endpoint is not connected
Jan 17, 2013 23:06:51 [0x44aed490] DEBUG - Request: GET /manage [???] (1 live)
com.plexapp.system.log:

Code: Select all

2013-01-17 23:07:00,044 (4001e960) :  INFO (core:336) - Starting framework core - Version: 2.3.0.0, Build: c58cb8a (Fri Dec 28 07:49:22 UTC 2012)
2013-01-17 23:07:00,048 (4001e960) :  DEBUG (core:348) - Using the elevated policy
2013-01-17 23:07:00,051 (4001e960) :  DEBUG (core:352) - Extending whitelist: ['cgi', 'tempfile']
2013-01-17 23:07:00,055 (4001e960) :  DEBUG (core:437) - Starting runtime component.
2013-01-17 23:07:00,075 (4001e960) :  DEBUG (core:437) - Starting caching component.
2013-01-17 23:07:00,079 (4001e960) :  DEBUG (core:437) - Starting data component.
2013-01-17 23:07:00,083 (4001e960) :  DEBUG (core:437) - Starting networking component.
2013-01-17 23:07:00,088 (4001e960) :  DEBUG (networking:316) - No cookie jar found
2013-01-17 23:07:00,100 (4001e960) :  CRITICAL (storage:87) - Exception writing to /e-data/2d5ca35d-fc54-468c-92ab-b58d75ba25d3/ffproot/ffp/home/plex/Plex Media Server/Plug-in Support/Data/com.plexapp.system/Plex Media Server/Plug-in Support/Data/com.plexapp.system/StoredValues (most recent call last):
  File "/e-data/2d5ca35d-fc54-468c-92ab-b58d75ba25d3/ffproot/ffp/home/plex/Plex Media Server/Plug-ins/Framework.bundle/Contents/Resources/Versions/2/Python/Framework/components/storage.py", line 79, in save
    f = open(tempfile, mode)
IOError: [Errno 2] No such file or directory: '/e-data/2d5ca35d-fc54-468c-92ab-b58d75ba25d3/ffproot/ffp/home/plex/Plex Media Server/Plug-in Support/Data/com.plexapp.system/Plex Media Server/Plug-in Support/Data/com.plexapp.system/._StoredValues'

2013-01-17 23:07:00,119 (4001e960) :  CRITICAL (core:441) - Exception starting networking component. (most recent call last):
  File "/e-data/2d5ca35d-fc54-468c-92ab-b58d75ba25d3/ffproot/ffp/home/plex/Plex Media Server/Plug-ins/Framework.bundle/Contents/Resources/Versions/2/Python/Framework/core.py", line 438, in _start_component
    setattr(self, name, component(self))
  File "/e-data/2d5ca35d-fc54-468c-92ab-b58d75ba25d3/ffproot/ffp/home/plex/Plex Media Server/Plug-ins/Framework.bundle/Contents/Resources/Versions/2/Python/Framework/components/base.py", line 12, in __init__
    Framework.CoreObject.__init__(self, core)
  File "/e-data/2d5ca35d-fc54-468c-92ab-b58d75ba25d3/ffproot/ffp/home/plex/Plex Media Server/Plug-ins/Framework.bundle/Contents/Resources/Versions/2/Python/Framework/base.py", line 21, in __init__
    self._init()
  File "/e-data/2d5ca35d-fc54-468c-92ab-b58d75ba25d3/ffproot/ffp/home/plex/Plex Media Server/Plug-ins/Framework.bundle/Contents/Resources/Versions/2/Python/Framework/components/networking.py", line 320, in _init
    self._cache_mgr = self._core.caching.get_cache_manager('HTTP', system=True) if self._http_caching_enabled else None
  File "/e-data/2d5ca35d-fc54-468c-92ab-b58d75ba25d3/ffproot/ffp/home/plex/Plex Media Server/Plug-ins/Framework.bundle/Contents/Resources/Versions/2/Python/Framework/components/caching.py", line 310, in get_cache_manager
    mgr = CacheManager(self._core, os.path.join(self.caches_path, name))
  File "/e-data/2d5ca35d-fc54-468c-92ab-b58d75ba25d3/ffproot/ffp/home/plex/Plex Media Server/Plug-ins/Framework.bundle/Contents/Resources/Versions/2/Python/Framework/components/caching.py", line 111, in __init__
    self._core.set_value(self._name + '.CacheVersion', 1)
  File "/e-data/2d5ca35d-fc54-468c-92ab-b58d75ba25d3/ffproot/ffp/home/plex/Plex Media Server/Plug-ins/Framework.bundle/Contents/Resources/Versions/2/Python/Framework/core.py", line 538, in set_value
    self.storage.save(self._values_file_path, json_str)
  File "/e-data/2d5ca35d-fc54-468c-92ab-b58d75ba25d3/ffproot/ffp/home/plex/Plex Media Server/Plug-ins/Framework.bundle/Contents/Resources/Versions/2/Python/Framework/components/storage.py", line 79, in save
    f = open(tempfile, mode)
IOError: [Errno 2] No such file or directory: '/e-data/2d5ca35d-fc54-468c-92ab-b58d75ba25d3/ffproot/ffp/home/plex/Plex Media Server/Plug-in Support/Data/com.plexapp.system/Plex Media Server/Plug-in Support/Data/com.plexapp.system/._StoredValues'

2013-01-17 23:07:00,123 (4001e960) :  DEBUG (core:437) - Starting localization component.
2013-01-17 23:07:00,127 (4001e960) :  INFO (localization:408) - Setting the default locale to en-us
2013-01-17 23:07:00,131 (4001e960) :  DEBUG (core:437) - Starting messaging component.
2013-01-17 23:07:00,135 (4001e960) :  DEBUG (core:437) - Starting debugging component.
2013-01-17 23:07:00,138 (4001e960) :  DEBUG (core:437) - Starting services component.
2013-01-17 23:07:00,143 (4001e960) :  DEBUG (core:437) - Starting myplex component.
2013-01-17 23:07:00,147 (4001e960) :  DEBUG (core:437) - Starting notifications component.
Plex Media Server.log seems OK:

Code: Select all

Jan 17, 2013 23:06:52 [0x41f7e970] DEBUG - Starting Plex DLNA Server 0.9.7.11-d353989...
Jan 17, 2013 23:06:52 [0x41f7e970] DEBUG - Unique device name = 45c0e870-879e-8733-95ec-e86e020699ed
Jan 17, 2013 23:06:52 [0x41f7e970] DEBUG - DLNA server port: 32469
Jan 17, 2013 23:06:52 [0x41f7e970] DEBUG - PMS: http://127.0.0.1:32400/
Jan 17, 2013 23:06:52 [0x41f7e970] DEBUG - MyPlex: https://my.plexapp.com/
Jan 17, 2013 23:06:53 [0x41f7e970] DEBUG - Loading com.plexapp.dlna is complete (success=1)
Jan 17, 2013 23:06:53 [0x41f7e970] DEBUG - Reading system DLNA profiles
Jan 17, 2013 23:06:53 [0x41f7e970] DEBUG - No client DLNA profiles found, using only system profiles
Jan 17, 2013 23:06:53 [0x41f7e970] DEBUG - DLNA device discovery enabled every 60 seconds
Jan 17, 2013 23:06:53 [0x41f7e970] DEBUG - Initialization complete

barmalej2
Posts: 2387
Joined: Sun Apr 29, 2012 5:24 pm

Re: Plex via FFP , managed to get running - Question for Mij

Post by barmalej2 » Sat Jan 19, 2013 4:29 pm

Got some progress just creating missing directories and files according to logs. Now all services starts at once, but still some of them has errors. Web administration of plex at [url]http://your_NAS/:32400/web[/url] now can save most of settings, excluding those are related with agents.

netprw
Posts: 12
Joined: Sat Sep 22, 2012 7:05 pm

Re: Plex via FFP , managed to get running - Question for Mij

Post by netprw » Sun Jan 20, 2013 10:49 am

hello,

have you actually managed to get the server to scan and. publish content now?

can you please advise the folders you created - ref where you say created files also did you actually create just empty files ?

cheers

barmalej2
Posts: 2387
Joined: Sun Apr 29, 2012 5:24 pm

Re: Plex via FFP , managed to get running - Question for Mij

Post by barmalej2 » Sun Jan 20, 2013 4:58 pm

netprw wrote:hello,

have you actually managed to get the server to scan and. publish content now?

can you please advise the folders you created - ref where you say created files also did you actually create just empty files ?

cheers
1. Nope. still can't scan and publish (maybe it's releated with Avahi daemon?)
2. Everything else now seems working and saving settings (didn't worked before)
3. Yes, empty files and dirs according to logs and after that, chowning by plex and chmod full rights.

P.S. Now I'm playing with newest version of plex, extracted from Synology package.

zBig
Posts: 4
Joined: Mon Jan 21, 2013 1:45 pm

Re: Plex via FFP , managed to get running - Question for Mij

Post by zBig » Mon Jan 21, 2013 1:58 pm

Hi!

Any success with the latest greatest version of the plex server?

If yes, please, could you public it here zyxel.nas-central.org downloads

thanks

barmalej2
Posts: 2387
Joined: Sun Apr 29, 2012 5:24 pm

Re: Plex via FFP , managed to get running - Question for Mij

Post by barmalej2 » Tue Jan 22, 2013 6:45 am

zBig wrote:Hi!

Any success with the latest greatest version of the plex server?

If yes, please, could you public it here zyxel.nas-central.org downloads

thanks
Yahoooooooooooooooooo!!! Finally I have got it fully working. Still i need to figure out the right short way of all steps (and dependancies between steps), because it was long long way of trials and errors. Its was messed with directories in startup script too, as i supposed at the start, but I came to that only at the end of trials :evil: We need to do some changes to starting script, to make Plex working as it should. The lack of linux essential knowledges is slowing down me. Here, I will need your help guys, because script language is not my language :)
Now I am going to sleep and rest for two days :D Please be patient. :mrgreen: I'll be back.....

Mijzelf
Posts: 6199
Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am

Re: Plex via FFP , managed to get running - Question for Mij

Post by Mijzelf » Tue Jan 22, 2013 8:17 am

Congratulations!

I think that due to licensing problems, it's a good idea to just distribute a script which can install Plex from an existing package, the Synology package, for instance, because Plex is not open source, nor free.
And of course I can help.

zBig
Posts: 4
Joined: Mon Jan 21, 2013 1:45 pm

Re: Plex via FFP , managed to get running - Question for Mij

Post by zBig » Tue Jan 22, 2013 1:34 pm

That is a good news!
Mijzelf wrote: I think that due to licensing problems, it's a good idea to just distribute a script which can install Plex from an existing package, the Synology package, for instance, because Plex is not open source, nor free.
And of course I can help.
This is a v. good idea.

barmalej2 - could you describe step-by-step what must be done to make it working? Maybe then someone of as will be able to create a proper installation/start script.

Post Reply