Plex via FFP , managed to get running - Question for Mijzelf

Oxnas 810 based
Mijzelf
Posts: 6226
Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am

Re: Plex via FFP , managed to get running - Question for Mij

Post by Mijzelf » Mon Feb 04, 2013 6:35 pm

It seems, that PLEX doesn't handles PLEX_MEDIA_SERVER_TMPDIR variable. We must use TMPDIR instead.
According to that links it's only used for transcoding? Does PMS for ARM do any transcoding?

Code: Select all

sed 's|REQUIRE:|REQUIRE: login, internet conection, time and patience plus Avahi package, which is required to provide Bonjour-based discovery|g' plexmediaserver.sh
Don't know if that's a good idea. That line is actually used by FFP to decide the sequence of script starting.
create_user_and_homedir is executed twice in script-at install and at start of plex. Do it really needs to be runned twice?
More or less. For installing the user must exist to be able to chown the directories.
Then it doesn't need to be executed again for starting, although it doesn't hurt, but after a reboot the user doesn't exist, so at least the 'create_user' part has to be executed.

barmalej2
Posts: 2395
Joined: Sun Apr 29, 2012 5:24 pm

Re: Plex via FFP , managed to get running - Question for Mij

Post by barmalej2 » Mon Feb 04, 2013 7:04 pm

Mijzelf wrote:
It seems, that PLEX doesn't handles PLEX_MEDIA_SERVER_TMPDIR variable. We must use TMPDIR instead.
According to that links it's only used for transcoding? Does PMS for ARM do any transcoding?

Video transcoding surely not, but album art to thumbnails resizing-certainly does. This leads to very slow browsing on without-smart-apps TV's.
Maybe there is an audio transcoding too. Look at settings/advanced settings/transcoder in web configuration page:

Code: Select all

[x] Enable Media Link down-mixing of DTS audio.
Media Link does not support DTS audio in certain regions. The Plex Media Server can automatically convert DTS to stereo so that it will play.
And "export TMPDIR" exists in Synology ARM package start-stop-status script also:

Code: Select all

export TMPDIR=/volume1/Plex/tmp_transcoding
Should be on ReadyNAS too, I guess.
I think we should set it, to avoid fill in the RAMdisk in certain circumstances.

BTW. New version of Plex Media Server 0.9.7.12.407 is available.

barmalej2
Posts: 2395
Joined: Sun Apr 29, 2012 5:24 pm

Re: Plex via FFP , managed to get running - Question for Mij

Post by barmalej2 » Tue Feb 05, 2013 7:59 am

2012 12 04 The new media server release is out , and can be downloaded from the usual spot. Here’s a list of the fixes contained within:
(Linux) Add the photo transcoder in for ARM architectures.
http://elan.plexapp.com/2012/12/04/plex ... 7-7-fixes/

Mijzelf
Posts: 6226
Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am

Re: Plex via FFP , managed to get running - Question for Mij

Post by Mijzelf » Tue Feb 05, 2013 9:00 am

barmalej2 wrote:BTW. New version of Plex Media Server 0.9.7.12.407 is available.
Hah. The '3' package already downloads this version.

barmalej2
Posts: 2395
Joined: Sun Apr 29, 2012 5:24 pm

Re: Plex via FFP , managed to get running - Question for Mij

Post by barmalej2 » Tue Feb 05, 2013 9:09 am

Mijzelf wrote: The '3' package already downloads this version.
Cool. It slipped through my eyes. :D


barmalej2
Posts: 2395
Joined: Sun Apr 29, 2012 5:24 pm

Re: Plex via FFP , managed to get running - Question for Mij

Post by barmalej2 » Wed Feb 06, 2013 11:38 am

Thanks, M. Will do test this evening.

barmalej2
Posts: 2395
Joined: Sun Apr 29, 2012 5:24 pm

Re: Plex via FFP , managed to get running - Question for Mij

Post by barmalej2 » Thu Feb 07, 2013 8:28 am

This is the perfect one to me. Only two things left in my wishes for the future fifth package release:
1. Increase sleep time to 3 seconds between stop and start in restart command.
2. Add a stop if PMS running to uninstall command.

Don't hurry with that M, I would like to test ReadyNAS package before.

General observations for users regarding PMS install, start and scanning times:

Code: Select all

/ffp/start/plexmediaserver.sh install
takes about 2-3 minutes

Code: Select all

/ffp/start/plexmediaserver.sh start
First start takes about 8-10 min, but better to leave it for 30 min (to let the Plex fully selfconfigure and because of plex automatical updates), before entering first time Plex/Web config page. Plex dev team is pushing updates very frequently.
Scanning of media library (149 GB-122 video files) is very quick, but downloading metadata takes about 1,5 hour. Applying downloaded metadata to films is also quick.
Browsing PMS media library with DLNA client TV Samsung LE32B652 (2009):
To enter media library takes about 2min :evil: and to browse it from side to side I must wait untill every thumbnail is loaded, which is very slow :( , because PMS pushes NAS processor to its limits doing resizing of album art to thumbnail size. When all thumbnails are loaded, browsing is guick enough. Maybe this process would be faster on smart series TV with bigger cache, but I don't have one to test.
Nor Windows media player 12, nor VLC media player can browse PMS.

cheers,
B
P.S. >M btw, Plex is really using /mnt/HD_a2/programs/plex/tmp:

Code: Select all

Line 1236: python     3828         plex  DEL       REG        9,0          48370875 /i-data/7cf371c4/programs/plex/tmp/ffiM5BoBT
	Line 1296: python     3828         plex    8u      REG        9,0     4096 48370875 /i-data/7cf371c4/programs/plex/tmp/ffiM5BoBT (deleted)
	Line 1305: python     3828  3869   plex  DEL       REG        9,0          48370875 /i-data/7cf371c4/programs/plex/tmp/ffiM5BoBT
	Line 1365: python     3828  3869   plex    8u      REG        9,0     4096 48370875 /i-data/7cf371c4/programs/plex/tmp/ffiM5BoBT (deleted)
	Line 1374: python     3828  3870   plex  DEL       REG        9,0          48370875 /i-data/7cf371c4/programs/plex/tmp/ffiM5BoBT
	Line 1512: python     3828  3872   plex  DEL       REG        9,0          48370875 /i-data/7cf371c4/programs/plex/tmp/ffiM5BoBT
	Line 1572: python     3828  3872   plex    8u      REG        9,0     4096 48370875 /i-data/7cf371c4/programs/plex/tmp/ffiM5BoBT (deleted)
	Line 1581: python     3828  3873   plex  DEL       REG        9,0          48370875 /i-data/7cf371c4/programs/plex/tmp/ffiM5BoBT
	Line 2914: Plex       3926  3947   plex   33u      REG        9,0    10280 48366339 /i-data/7cf371c4/programs/plex/tmp/etilqs_hDcCTHQWfBowjnV (deleted)
	Line 2995: Plex       3926  3948   plex   33u      REG        9,0    13364 48366339 /i-data/7cf371c4/programs/plex/tmp/etilqs_hDcCTHQWfBowjnV (deleted)
	Line 3313: Plex       3926  3960   plex   33u      REG        9,0    12336 48366339 /i-data/7cf371c4/programs/plex/tmp/etilqs_mmK9vgCucuagTtu (deleted)
Last edited by barmalej2 on Thu Feb 07, 2013 7:01 pm, edited 1 time in total.

barmalej2
Posts: 2395
Joined: Sun Apr 29, 2012 5:24 pm

Re: Plex via FFP , managed to get running - Question for Mij

Post by barmalej2 » Thu Feb 07, 2013 8:56 am

What a hell is this:

Code: Select all

Plex       3926  1806   plex   31u  unknown                              /proc/3926/task/1806/fd/31 (readlink: No such file or directory)
Plex       3926  1806   plex   32u  unknown                              /proc/3926/task/1806/fd/32 (readlink: No such file or directory)
Plex       3926  1806   plex   33u  unknown                              /proc/3926/task/1806/fd/33 (readlink: No such file or directory)
PMS bug as usual?

Mijzelf
Posts: 6226
Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am

Re: Plex via FFP , managed to get running - Question for Mij

Post by Mijzelf » Thu Feb 07, 2013 9:49 am

That is an output of lsof. I suppose?

Could be a stale process/task. What if the task finishes while lsof is browsing it's open files?

barmalej2
Posts: 2395
Joined: Sun Apr 29, 2012 5:24 pm

Re: Plex via FFP , managed to get running - Question for Mij

Post by barmalej2 » Fri Feb 08, 2013 4:36 pm

I have tested ReadyNAS PMS package, and I don't see any difference in speed and behaviour comparing with Synology PMS package.
Maybe the difference can stand out on older NAS'es like NSA221 and 220? Who wants to try :?:
I think it is time to present PMS to others FFP users, and make it available on slacker repo.
M.> If you will make fifth release of package, I can make tutorial how to :) , but if you prefer to do it yourself, you are welcome. :D

Mijzelf
Posts: 6226
Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am

Re: Plex via FFP , managed to get running - Question for Mij

Post by Mijzelf » Fri Feb 08, 2013 6:42 pm

barmalej2 wrote:I have tested ReadyNAS PMS package, and I don't see any difference in speed and behaviour comparing with Synology PMS package.
Maybe the difference can stand out on older NAS'es like NSA221 and 220? Who wants to try :?:
The 220 won't be able to run it, as it only supports OABI binaries.
M.> If you will make fifth release of package, I can make tutorial how to :) , but if you prefer to do it yourself, you are welcome. :D
Please go ahead! I added the package to slacker.

barmalej2
Posts: 2395
Joined: Sun Apr 29, 2012 5:24 pm

Re: Plex via FFP , managed to get running - Question for Mij

Post by barmalej2 » Mon Feb 11, 2013 5:31 pm

Detailed instructions how to install Plex Media Server on FFP 0.7-arm is submitted here:
viewtopic.php?f=249&t=7603

Zyxsta325
Posts: 35
Joined: Thu Nov 07, 2013 8:46 am

Re: Plex via FFP , managed to get running - Question for Mij

Post by Zyxsta325 » Sun Aug 17, 2014 6:20 pm

I have FFP 7.0 installed on my flash drive and I need to update the version of Plex.

How do I go about doing this?

Mijzelf
Posts: 6226
Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am

Re: Plex via FFP , managed to get running - Question for Mij

Post by Mijzelf » Sun Aug 17, 2014 6:32 pm

That is covered in the 2nd post of the thread barmalej2 pointed to.

Post Reply