General NAS-Central Forums

Welcome to the NAS community
It is currently Mon Dec 11, 2017 11:02 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Can't start NSA-221
PostPosted: Wed May 22, 2013 3:48 am 
Offline

Joined: Wed May 22, 2013 3:39 am
Posts: 2
I have NSA221 with 440AFM0C0 firmware and I try to recover firmware corrupted NSA221...But my NSA221 can't boot now...
Can you help me?

This is my Log File:

1.00 U-Boot 1.1.2 (Apr 11 2010 - 20:23:49)

U-Boot code: 48D00000 -> 48D172F4 BSS: -> 48D1AFA4
RAM Configuration:
Bank #0: 48000000 256 MB
SRAM Configuration:
128KB at 0x58000000
Flash: 4 MB
In: serial
Out: serial
Err: serial
Hit any key to stop autoboot: 0
## Booting image at 41020000 ...
Image Name: Linux-2.6.24.4
Image Type: ARM Linux Kernel Image (uncompressed)
Data Size: 1774952 Bytes = 1.7 MB
Load Address: 48008000
Entry Point: 48008000
Verifying Checksum ... OK
OK

Starting kernel ...

Uncompressing Linux............................................................................................................... done, booting the kernel.
Linux version 2.6.24.4 (root@Neo) (gcc version 4.3.2 (sdk3.3-ct-ng-1.4.1) ) #1 Thu Aug 16 14:34:54 CST 2012
CPU: ARM926EJ-S [41069265] revision 5 (ARMv5TEJ), cr=00053177
Machine: Oxsemi NAS
Ignoring unrecognised tag 0x00000000
Memory policy: ECC disabled, Data cache writeback
CPU0: D VIVT write-back cache
CPU0: I cache: 32768 bytes, associativity 4, 32 byte lines, 256 sets
CPU0: D cache: 32768 bytes, associativity 4, 32 byte lines, 256 sets
Built 1 zonelists in Zone order, mobility grouping on. Total pages: 65024
Kernel command line: console=ttyS0,115200n8 root=/dev/ram0 rw init=/sbin/init initrd=0x4a000000,4M elevator=cfq mtdparts=physmap-flash.0:128k(uboot),1792k(kernel),1664k(initrd),448k(etc),48k(empty),8k(env1),8k(env2) mem=256M poweroutage=yes
PID hash table entries: 1024 (order: 10, 4096 bytes)
Console: colour dummy device 80x30
console [ttyS0] enabled
Dentry cache hash table entries: 32768 (order: 5, 131072 bytes)
Inode-cache hash table entries: 16384 (order: 4, 65536 bytes)
Memory: 256MB = 256MB total
Memory: 252160KB available (3196K code, 198K data, 116K init)
Mount-cache hash table entries: 512
CPU: Testing write buffer coherency: ok
net_namespace: 64 bytes
NET: Registered protocol family 16
Number of DMA channels = 5, version = 4
Allocating 891 SRAM generic DMA descriptors
Chip Id: die-id 0x0b6512347140 read back 0xbeefcafe
PCI: bus0: Fast back to back transfers enabled
SCSI subsystem initialized
usbcore: registered new interface driver usbfs
usbcore: registered new interface driver hub
usbcore: registered new device driver usb
NET: Registered protocol family 2
IP route cache hash table entries: 2048 (order: 1, 8192 bytes)
TCP established hash table entries: 8192 (order: 4, 65536 bytes)
TCP bind hash table entries: 8192 (order: 3, 32768 bytes)
TCP: Hash tables configured (established 8192 bind 8192)
TCP reno registered
checking if image is initramfs...it isn't (no cpio magic); looks like an initrd
Freeing initrd memory: 4096K
Probing for Synopsis GMAC, unit 0
eth0: PHY is Realtek RTL8211BGR
phy init done
eth0: GMAC ver = 51, vendor ver = 17 at 0xe8000000, IRQ 8
eth0: Found PHY at address 1, type 0x001cc912 -> 10/100/1000
eth0: Ethernet addr: 00:30:e0:00:00:00
Init phy sucessfully
thermAndFan: initializing - ox810
Init led blk
Enable Interrupt
Copy button
VFS: Disk quotas dquot_6.5.1
Dquot-cache hash table entries: 1024 (order 0, 4096 bytes)
JFFS2 version 2.2. (NAND) © 2001-2006 Red Hat, Inc.
fuse init (API version 7.9)
io scheduler noop registered
io scheduler cfq registered (default)
Serial: 8250/16550 driver $Revision: 1.90 $ 4 ports, IRQ sharing disabled
ÿserial8250: ttyS0 at MMIO 0x44900000 (irq = 29) is a 16550A
RAMDISK driver initialized: 16 RAM disks of 8192K size 1024 blocksize
loop: module loaded
PPP generic driver version 2.4.2
PPP Deflate Compression module registered
PPP BSD Compression module registered
PPP MPPE Compression module registered
NET: Registered protocol family 24
Driver 'sd' needs updating - please use bus_type methods
Driver 'sr' needs updating - please use bus_type methods
ox810sata: OX810 sata core.
scsi0 : oxnassata
ata1: SATA max UDMA/133 irq 18
ata_eh_reset(2207):Sleep 1 sec before any error happens
Copy button release
ata1: SATA link down (SStatus 0 SControl 300)
ox810sata: OX810 sata core.
scsi1 : oxnassata
ata2: SATA max UDMA/133 irq 18
ata_eh_reset(2207):Sleep 1 sec before any error happens
ata2: SATA link down (SStatus 0 SControl 300)
physmap platform flash device: 00400000 at 41000000
physmap-flash.0: Found 1 x16 devices at 0x0 in 16-bit bank
Amd/Fujitsu Extended Query Table at 0x0040
physmap-flash.0: Swapping erase regions for broken CFI table.
number of CFI chips: 1
cfi_cmdset_0002: Disabling erase-suspend-program due to code brokenness.
7 cmdlinepart partitions found on MTD device physmap-flash.0
Creating 7 MTD partitions on "physmap-flash.0":
0x00000000-0x00020000 : "uboot"
mtd: Giving out device 0 to uboot
0x00020000-0x001e0000 : "kernel"
mtd: Giving out device 1 to kernel
0x001e0000-0x00380000 : "initrd"
mtd: Giving out device 2 to initrd
0x00380000-0x003f0000 : "etc"
mtd: Giving out device 3 to etc
0x003f0000-0x003fc000 : "empty"
mtd: Giving out device 4 to empty
0x003fc000-0x003fe000 : "env1"
mtd: Giving out device 5 to env1
0x003fe000-0x00400000 : "env2"
mtd: Giving out device 6 to env2
10 Dec 2004 USB 2.0 'Enhanced' Host Controller (EHCI) Driver@e7000000 Device ID register 42fa05
oxnas-ehci oxnas-ehci.0: OXNAS EHCI Host Controller
oxnas-ehci oxnas-ehci.0: new USB bus registered, assigned bus number 1
oxnas-ehci oxnas-ehci.0: irq 7, io mem 0x00000000
oxnas-ehci oxnas-ehci.0: USB 0.0 started, EHCI 1.00, driver 10 Dec 2004
usb usb1: configuration #1 chosen from 1 choice
hub 1-0:1.0: USB hub found
hub 1-0:1.0: 3 ports detected
USB Universal Host Controller Interface driver v3.0
sl811: driver sl811-hcd, 19 May 2005
usb 1-1: new high speed USB device using oxnas-ehci and address 2
In hub_port_init, and number is 0, retry 0, port 1 .....
usb 1-1: configuration #1 chosen from 1 choice
hub 1-1:1.0: USB hub found
hub 1-1:1.0: 4 ports detected
usb 1-1.2: new high speed USB device using oxnas-ehci and address 3
In hub_port_init, and number is 1, retry 0, port 2 .....
usb 1-1.2: configuration #1 chosen from 1 choice
usb 1-1.3: new high speed USB device using oxnas-ehci and address 4
In hub_port_init, and number is 2, retry 0, port 3 .....
usb 1-1.3: configuration #1 chosen from 1 choice
usbcore: registered new interface driver usblp
Initializing USB Mass Storage driver...
scsi2 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
scsi3 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
usbcore: registered new interface driver usb-storage
USB Mass Storage support registered.
mice: PS/2 mouse device common for all mice
i2c /dev entries driver
pcf8563 0-0051: chip found, driver version 0.4.2
pcf8563 0-0051: rtc core: registered pcf8563 as rtc0
OXNAS bit-bash I2C driver initialisation OK
md: linear personality registered for level -1
md: raid0 personality registered for level 0
md: raid1 personality registered for level 1
TCP cubic registered
NET: Registered protocol family 1
NET: Registered protocol family 17
drivers/rtc/hctosys.c: unable to open rtc device (rtc)
md: Autodetecting RAID arrays.
md: Scanned 0 and added 0 devices.
md: autorun ...
md: ... autorun DONE.
RAMDISK: Compressed image found at block 0
VFS: Mounted root (ext2 filesystem).
Freeing init memory: 116K
MTD_open
MTD_ioctl
MTD_read
MTD_close
MTD_open
MTD_ioctl
MTD_read
MTD_close
Mounting file systems...
MTD_open
MTD_ioctl
MTD_read
MTD_close
MTD_open
MTD_ioctl
MTD_read
MTD_close
egiga0: PHY is Realtek RTL8211BGR
Resetting GMAC
GMAC reset complete
ifconfig: bad address 'add'
Starting udhcpc ...
INITRD: Trying to mount NAND flash as Root FS.egiga0: PHY is Realtek RTL8211BGR
egiga0: link down
...scsi 2:0:0:0: Direct-Access ZyXEL USB DISK 2.0 PMAP PQ: 0 ANSI: 0 CCS
sd 2:0:0:0: [sda] 247808 512-byte hardware sectors (127 MB)
sd 2:0:0:0: [sda] Write Protect is off
sd 2:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write through
scsi 3:0:0:0: Direct-Access ADATA USB Flash Drive 1.00 PQ: 0 ANSI: 6
sd 2:0:0:0: [sda] 247808 512-byte hardware sectors (127 MB)
sd 3:0:0:0: [sdb] 30869504 512-byte hardware sectors (15805 MB)
sd 2:0:0:0: [sda] Write Protect is off
sd 2:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write through
sda:<5>sd 3:0:0:0: [sdb] Write Protect is off
sd 3:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through
sda1
sd 2:0:0:0: [sda] Attached SCSI removable disk
sd 3:0:0:0: [sdb] 30869504 512-byte hardware sectors (15805 MB)
sd 2:0:0:0: Attached scsi generic sg0 type 0
sd 3:0:0:0: [sdb] Write Protect is off
sd 3:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through
sdb: sdb1
sd 3:0:0:0: [sdb] Attached SCSI removable disk
sd 3:0:0:0: Attached scsi generic sg1 type 0
/dev/sdb
mount upgrade key
umount: can't umount /zyxel/mnt/NAND: Invalid argument
bsname}: no internal disk available
Flag_HD_Exists = 1
WARNING: No valid partition on HDD or no HDD plugged!
WARNING: No valid partition on HDD or no HDD plugged
Booting from ramdisk
gzip: /zyxel/mnt/NAND/sysdisk.img.gz: No such file or directory
mount: mounting /dev/loop0 on /ram_bin failed: Invalid argument
*** ERROR: Can not mount system image, file is invalid
killall: udhcpc: no process killed
mount: mounting /ram_bin/usr on /usr failed: No such file or directory
mount: mounting /ram_bin/sbin on /sbin failed: No such file or directory
mount: mounting /ram_bin/bin on /bin failed: No such file or directory
mount: mounting /ram_bin/lib on /lib failed: No such file or directory
tar: can't open '/ram_bin/tmp.tar.gz': No such file or directory
cp: can't stat '/ram_bin/var/*': No such file or directory
cp: can't stat '/ram_bin/home/*': No such file or directory
cp: can't stat '/ram_bin/mnt/*': No such file or directory
cp: can't stat '/ram_bin/etc/*': No such file or directory
cp: can't stat '/bin/makedev.sh': No such file or directory
/etc/init.d/rcS.221: line 307: ./makedev.sh: not found
/etc/init.d/rcS.221: line 309: /etc/init.d/rcS2: not found

Please press Enter to activate this console.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Can't start NSA-221
PostPosted: Wed May 22, 2013 7:49 am 
Offline

Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am
Posts: 6086
Can you give some history? When I compare your bootlog to this one, the most striking difference is a large block of (s)ata messages. I suppose due to you are running without disks.

Can you enter a shell? What is the output of:
Code:
cat /proc/partitions
cat /proc/mounts


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Can't start NSA-221
PostPosted: Wed May 22, 2013 4:41 pm 
Offline

Joined: Wed May 22, 2013 3:39 am
Posts: 2
Mijzelf wrote:
Can you give some history? When I compare your bootlog to this one, the most striking difference is a large block of (s)ata messages. I suppose due to you are running without disks.

Can you enter a shell? What is the output of:
Code:
cat /proc/partitions
cat /proc/mounts


My NSA221 can boot, thank you for reply.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Can't start NSA-221
PostPosted: Wed May 22, 2013 5:59 pm 
Offline

Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am
Posts: 6086
What did you do to get it booting again?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group