General NAS-Central Forums

Welcome to the NAS community
It is currently Mon Oct 23, 2017 6:41 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: Dashboard Access
PostPosted: Fri Nov 23, 2012 10:02 am 
Offline

Joined: Fri Nov 23, 2012 9:29 am
Posts: 2
Hey guys,

Yesterday i received my LaCie D2 Network 2.
Me beïng exited to boot the disk up, followed exactly what the manual told me.
I installed the software assistant, hooked the drive onto the network, and it appeared (on my Windows machine) under Network with the name LACIE-D2.
The software however, didn't detect the disk at all.
I set the software in preferences to IPsec (according to the software it is for older disks) and it detected the disk in the software.
When i tried to open the dashboard to configure the drive, it said the the page was unavailable, or it has moved.
I changed the standart setting from DHCP to a static IP adress, but i got the same problem, so i set it back to DHCP.
Even when browsing to its ip given from the DHCP server (192.168.0.112) i couldn't get the dashboard to appear.

This is really strange IMO, since it got just out of the box, and it should work like said in the manual but IT DOESN'T :( .

U guys think the disk is broken, or am i configuring something wrong?

I also tried to hook up the drive directly from my laptop with the ethernet cable, but i got the same thing: NO DASHBOARD :x .

When i get home, i will do a factory reset and try if it will work.

In summary:
-I can access the disk in the explorer over the network from any cliënt.
-I installed the software DVD that was included
-The disk gets its IP from the DHCP of the router
-Dashboard is NOT appearing
-Software doesn't detect the drive, unless set to IPsec
-I am a sad guy now :(

If someone has ANY clue or suggestion about what i do wrong, i would really appreciate your help!!!


Greetzzz Tim de Ruiter

(P.S. Sorry for my bad English, i am Dutch ;) )


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Dashboard Access
PostPosted: Fri Nov 23, 2012 1:15 pm 
Offline

Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am
Posts: 6051
As far as I can see you did nothing wrong. (Besides installing the DVD software. It's unneeded, but it won't hurt either).

So far I can think of 2 possibilities to try:
  • Try another browser
  • Try a factory reset of the nas
There are more possibilities, but those might void your warranty.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Dashboard Access
PostPosted: Fri Nov 23, 2012 1:52 pm 
Offline

Joined: Fri Nov 23, 2012 9:29 am
Posts: 2
Hey bedankt voor je reactie man ;) (<-- Thanks)

I tried Chrome and IE, but on my mac (with safari) it isn't accessible either.
I'll execute a factory reset as soon as i get home, and i'll keep you (google peeps :) ) up-to-date.

As always, at the end things will work out ;)

Nogmaals bedankt

Greetzz Tim


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group