General NAS-Central Forums

Welcome to the NAS community
It is currently Wed Jan 24, 2018 9:41 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Telnet disappeared ?
PostPosted: Mon Sep 05, 2011 8:47 am 
Offline

Joined: Sun Sep 04, 2011 11:54 am
Posts: 19
After getting Telnet (and root-access) to work yesterday, I noticed it is gone when I checked this morning.

I could not telnet anymore, nmap shows also port 23 closed.
A reboot did not change it, still no port 23 open.

How is this possible ? I could start again and upload the tgz-file but somehow it looks not permanent.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Telnet disappeared ?
PostPosted: Mon Sep 05, 2011 6:05 pm 
Offline

Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am
Posts: 6129
More people have reported that behavior, but I have never reproduced it. AFAIK you can just reinstall the patch to reopen telnetd. Maybe it's a good idea to install dropbear. Better and safer shell, and AFAIK it never disappears.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Telnet disappeared ?
PostPosted: Mon Sep 05, 2011 10:21 pm 
Offline

Joined: Sun Sep 04, 2011 11:54 am
Posts: 19
Followed your advice and did a re-install of the tgz-file: telnet is now up and running again :)
Why it suddenly disappeared I do not know, but I keep track on it when it happens again.

I also added dropbear like you advised, so I have both ways (telnet & ssh) to login now.

Thanks again.

btw your name...Mijzelf..probably Dutch-speaking.....so do I :)

Dank nogmaals


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Telnet disappeared ?
PostPosted: Wed Oct 19, 2011 11:28 pm 
Offline

Joined: Sat Jul 09, 2011 1:50 am
Posts: 1
Hi, I've got the same problem, telnet access has disappeared. To fix the problem, I have removed the disk from its enclosure and hooked to my computer via USB. Then I have only edited the inetd.conf file. Then I have put the disk to its enclosure again, started again and everything was OK. Logged as nascentral user then as root and the logged out. Couple hours later tried again telnet, timed out.

I am afraid that very frequent removing the disk from its enclosure will destroy the fan connection.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Telnet disappeared ?
PostPosted: Thu Nov 03, 2011 12:34 pm 
Offline

Joined: Fri Apr 08, 2011 9:59 am
Posts: 160
I'm not sure how it works, but my HMNHD does the same. I think installing the patch again will re-enable telnet.
I installed dropbear and use putty. I'm actually glad that telnet is disabled again, just one less security issue to worry about. Dropbear works just fine for me.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group