General NAS-Central Forums

Welcome to the NAS community
It is currently Thu Oct 19, 2017 7:13 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 41 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3
Author Message
PostPosted: Mon Aug 26, 2013 8:41 am 
Offline

Joined: Thu Aug 22, 2013 5:55 am
Posts: 24
looks at me sees a xfs partition from 231.93 gib in media/sdb2 this was normally created using the commands that we did for the boot disk .... pear on nas I see only one partition share from 658 mb (I assume is the dev/sdb9 (ext3)
Attachment:
gparted.PNG

I would like to take advantage of the gib 231.93 so why not use them because I can not see them


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Aug 26, 2013 8:56 am 
Offline

Joined: Thu Aug 22, 2013 5:55 am
Posts: 24
ps: fvdw-sl firmware version 14-1 is very very god I hope they give me support

you know mach number is used by Lacie for this device?? he asked me fvdw

http://plugout.net/viewtopic.php?f=4&t=1440
____________________________
created shared automatically


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Aug 26, 2013 10:51 am 
Offline

Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am
Posts: 6048
Quote:
looks at me sees a xfs partition from 231.93 gib in media/sdb2 this was normally created using the commands that we did for the boot disk .... pear on nas I see only one partition share from 658 mb (I assume is the dev/sdb9 (ext3)
I guess the mounting of the data partition failed, and now you get the partition containing the mountpoint.
Quote:
you know mach number is used by Lacie for this device?? he asked me fvdw
Answered on plugout.net.

BTW, does your serial connection give you a shell, when the Lacie OS is booted?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Aug 26, 2013 11:12 am 
Offline

Joined: Thu Aug 22, 2013 5:55 am
Posts: 24
for the mach number solved ....


for the partition you think how can I do?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Aug 26, 2013 11:36 am 
Offline

Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am
Posts: 6048
Don't know. I guess the bootlog might show why the raid array isn't assembled. According to your webinterface you only have one disk connected? Do you have shell access to the Linux system?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Aug 26, 2013 11:38 am 
Offline

Joined: Thu Aug 22, 2013 5:55 am
Posts: 24
you have web access, serial and now I try to see the log from the web ...

but if I do nothing else to tell me that serial command to use for pleasure


log
https://hotfile.com/dl/241737524/7b12a49/log.html


Last edited by taetae on Mon Aug 26, 2013 11:56 am, edited 2 times in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Aug 26, 2013 11:46 am 
Offline

Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am
Posts: 6048
taetae wrote:
that serial command to use for pleasure
To use for pleasure? Is that from Google Translate?

You mean, how to get a shell? If a shell is available, in most cases you can just press enter. But possibly you'll have to login, and the credentials are unknown.

BTW, wouldn't it be wise to wait for input from fvdw? His firmware needs a totally different setup.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Aug 26, 2013 12:02 pm 
Offline

Joined: Thu Aug 22, 2013 5:55 am
Posts: 24
To use for pleasure? ==== please

aahahah google translate ... sorry




console is ok ..... but I can not find errors

fvdw for you but I think there will be much work to do and I hope that I can cmq then use both systems in case I would go back


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Aug 26, 2013 2:55 pm 
Offline

Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am
Posts: 6048
Console ok? Great.

What is the output of
Code:
cat /proc/mdstat
cat /proc/partitions
cat /proc/mounts


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Aug 27, 2013 6:48 am 
Offline

Joined: Thu Aug 22, 2013 5:55 am
Posts: 24
Mijzelf wrote:
Console ok? Great.

What is the output of
Code:
cat /proc/mdstat
cat /proc/partitions
cat /proc/mounts



no sorry mijzelf no, console only serial e u-boot sorry


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Sep 17, 2013 2:42 pm 
Offline

Joined: Thu Aug 22, 2013 5:55 am
Posts: 24
Mijzelf,

I got you now I'm trying to put that news new firmware as soon as I let you know;-)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 41 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group