General NAS-Central Forums

Welcome to the NAS community
It is currently Mon Jul 24, 2017 4:31 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
PostPosted: Mon Jan 19, 2015 7:55 pm 
Offline

Joined: Mon Jan 19, 2015 7:41 pm
Posts: 1
:?:
So, I'm running a LaCie 5Big NAS Pro 20 TB drive running v3.1.5.1 firmware. Works great.

I decided to attach a Toshiba 500GB USB3 drive to one of the unit's USB3 ports to share it on my network. (Basically, this one.)

I formatted on my PC first as NTFS, and plugged it into the LaCie. After a few moments, I saw this new blank drive on my network.

Great, so far.

I started to fill it up with some files I wanted to archive (about 450 GB). That went as expected. After it was done, I spot checked the newly copied files over the network. All was fine.

I properly ejected the 500GB USB3 drive from the LaCie dashboard and put the drive on a shelf for later use.

Here's where it goes awry.

I go to use this drive by plugging it into my PC (the same one I used to format it in the first place), and my Windows 7 PRO workstation said this drive needed initialized to be used. Of course, I didn't do that. I ejected it and tried it on another workstation, same result. I then tried on a MAC, same result.

So, I plugged it back into the LaCie, and while the 5Big NAS Pro saw it as a drive that was filled to about 98% capacity, I was unable to browse the drive from the network OR from the dashboard's own file browser.

My question is, what the heck happened?

I tried the same process with another USB3 drive, different manufacturer (WD this time, 1TB). Again, when I go to use this drive on a stand alone PC, it's unrecognizable. It's also unreadable by the LaCie itself.

Needless to say, I don't attached USB3 drives to this LaCie NAS anymore. Unfortunately, the contents of the first 500GB USB3 drive are now seemingly lost, as I deleted the source material since I assumed this drive was properly archived.

What's going on? Is this a known flaw in this unit?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group