NAS326 MetaRepository install problem

Marvell Kirkwood based
Post Reply
Nyrdian
Posts: 2
Joined: Mon Apr 18, 2016 7:40 am

NAS326 MetaRepository install problem

Post by Nyrdian » Mon Apr 18, 2016 7:59 am

Dear Community!

I just bought a ZyXEL NAS326 and i have a problem with the install of MetaRepository. I read this guide: http://zyxel.nas-central.org/wiki/3rd_p ... .2C_NAS326, i made the <NAS>\admin\zy-pkgs\ folder and i placed the file without the extensions. But when i open the administrator panel and open the packeges panel and do a refresh i just see the original packeges, not the MetaRepository. Do i have to do any steps what i missed to install the MetaRepository?

Mijzelf
Posts: 6196
Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am

Re: NAS326 MetaRepository install problem

Post by Mijzelf » Mon Apr 18, 2016 10:46 am

So now you have a file \\<NAS>\admin\zy-pkgs\web_prefix containing "http://downloads.zyxel.nas-central.org/ ... ypkg-repo/" (without quotes)? That should be enough.

Have a try if the server is reachable from the NAS. Enable telnet or sshd (Somewhere in System/Terminal on the desktop) login, and execute

Code: Select all

ping downloads.zyxel.nas-central.org

Nyrdian
Posts: 2
Joined: Mon Apr 18, 2016 7:40 am

Re: NAS326 MetaRepository install problem

Post by Nyrdian » Mon Apr 18, 2016 11:36 am

Mijzelf wrote:So now you have a file \\<NAS>\admin\zy-pkgs\web_prefix containing "http://downloads.zyxel.nas-central.org/ ... ypkg-repo/" (without quotes)? That should be enough.

Have a try if the server is reachable from the NAS. Enable telnet or sshd (Somewhere in System/Terminal on the desktop) login, and execute

Code: Select all

ping downloads.zyxel.nas-central.org
Thank you for the reply. I'm a newbie, maybe i missed something, but here is the file:

Image

Here is the file content:

Image

And here is the ping result:

Image

I did something wrong?

Mijzelf
Posts: 6196
Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am

Re: NAS326 MetaRepository install problem

Post by Mijzelf » Mon Apr 18, 2016 2:16 pm

Your nas has no valid dns and/or gateway configured. That is blocking now.

BTW: You can easily copy text from PuTTY. Just select it with your mouse. It's put on the clipboard automatically.
BTW2: There is nothing secret in the mountpoint of the partition. It's just the first 4 bytes of the GUID of the raid array. A (semi-) unique number for internal use.

davion
Posts: 2
Joined: Mon Jun 27, 2016 10:28 pm

Re: NAS326 MetaRepository install problem

Post by davion » Mon Jun 27, 2016 10:45 pm

Hello,

i have a similar problem,
on the web-interface, i only see the original packeges / no MetaRepository.
I have a NAS326 with FW V5.11(AAZF.4).

Code: Select all

~ $ cd /i-data/035ed238/admin/
/i-data/035ed238/admin $ ls -ali
56360961 drwxrwxrwx    5 root     root          4096 Jun 28 00:20 .
      2 drwxrwxrwx   11 root     root          4096 Jun 26 21:21 ..
56360962 drwxrwxrwx    3 root     root          4096 Jun 26 09:53 download
56360964 drwxrwxrwx    2 root     root          4096 Jun 27 22:29 firmware
56360965 drwxr-xr-x    2 root     root          4096 Jun 28 00:20 zy-pkgs
/i-data/035ed238/admin $ cd zy-pkgs/
/i-data/035ed238/admin/zy-pkgs $ ls -ali
56360965 drwxr-xr-x    2 root     root          4096 Jun 28 00:20 .
56360961 drwxrwxrwx    5 root     root          4096 Jun 28 00:20 ..
56360966 -rw-r--r--    1 root     root            65 Jun 28 00:20 web_prefix

Code: Select all

/i-data/035ed238/admin/zy-pkgs $ less web_prefix

Code: Select all

http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/
The server is reachable:

Code: Select all

/i-data/035ed238/admin/zy-pkgs $ ping downloads.zyxel.nas-central.org
PING downloads.zyxel.nas-central.org (140.211.169.172): 56 data bytes
64 bytes from 140.211.169.172: seq=0 ttl=43 time=200.868 ms
64 bytes from 140.211.169.172: seq=1 ttl=43 time=199.533 ms
Did i something wrong or is somthing changed with FW V5.11?

Greatings

Taz
Posts: 2
Joined: Tue Jun 28, 2016 5:51 pm

Re: NAS326 MetaRepository install problem

Post by Taz » Tue Jun 28, 2016 6:01 pm

davion wrote:Hello,

i have a similar problem,
on the web-interface, i only see the original packeges / no MetaRepository.
I have a NAS326 with FW V5.11(AAZF.4).

Code: Select all

~ $ cd /i-data/035ed238/admin/
/i-data/035ed238/admin $ ls -ali
56360961 drwxrwxrwx    5 root     root          4096 Jun 28 00:20 .
      2 drwxrwxrwx   11 root     root          4096 Jun 26 21:21 ..
56360962 drwxrwxrwx    3 root     root          4096 Jun 26 09:53 download
56360964 drwxrwxrwx    2 root     root          4096 Jun 27 22:29 firmware
56360965 drwxr-xr-x    2 root     root          4096 Jun 28 00:20 zy-pkgs
/i-data/035ed238/admin $ cd zy-pkgs/
/i-data/035ed238/admin/zy-pkgs $ ls -ali
56360965 drwxr-xr-x    2 root     root          4096 Jun 28 00:20 .
56360961 drwxrwxrwx    5 root     root          4096 Jun 28 00:20 ..
56360966 -rw-r--r--    1 root     root            65 Jun 28 00:20 web_prefix

Code: Select all

/i-data/035ed238/admin/zy-pkgs $ less web_prefix

Code: Select all

http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/
The server is reachable:

Code: Select all

/i-data/035ed238/admin/zy-pkgs $ ping downloads.zyxel.nas-central.org
PING downloads.zyxel.nas-central.org (140.211.169.172): 56 data bytes
64 bytes from 140.211.169.172: seq=0 ttl=43 time=200.868 ms
64 bytes from 140.211.169.172: seq=1 ttl=43 time=199.533 ms
Did i something wrong or is somthing changed with FW V5.11?

Greatings
I have the same problem with FW V5.11(AAZF.4). The logfile says the directory does not exist!
Logfile: /i-data/xxxxxx/.system/zy-pkgs/tmp/zypkg.log

Code: Select all

2016-06-28 18:43:54 [7]: [zysh_zypkgs_updatelist_start][1375] strCmd: echo "0" > /tmp/zypkglist_download.progress
2016-06-28 18:43:54 [7]: [zysh_zypkgs_updatelist_start][1380] strCmd: touch /tmp/zypkglist_download.ongoing
2016-06-28 18:43:54 [7]: [zypkg_download_files][654] fork a download process.
2016-06-28 18:43:54 [7]: [zypkg_download_files][674] execute program "/usr/bin/ipkg-cl".
2016-06-28 18:43:54 [7]: - with args "-f /etc/zyxel/pkg_conf/zypkg_conf/zy-pkg.conf -t /i-data/.system/zy-pkgs/tmp download DefaultWebSite ZYPKG_INFO.tgz "
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][][12794]: System Volume exist, SysVolPath = /i-data/f52b2ab6/.system, return 1
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][][12794]: [ipkg_op][543] ******** ipkg start as " /usr/bin/ipkg-cl -f /etc/zyxel/pkg_conf/zypkg_conf/zy-pkg.conf -t /i-data/.system/zy-pkgs/tmp download DefaultWebSite ZYPKG_INFO.tgz "
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [ipkg_op][566] cmd_name: download, argv[6]: DefaultWebSite
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [zypkg_set_web_site][1949] ---> using "/i-data/sysvol/admin/zy-pkgs/web_prefix"
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: full_ptr_path = ftp://ftp2.zyxel.com/NAS326/zypkg/5.11
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: ZYPKG_DEFAULT_WEB_PREFIX = ftp://ftp2.zyxel.com
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: ptr_path = NAS326/zypkg/5.11
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: strWebPrefix =http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo, strWebPath = NAS326/zypkg/5.11
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: strEncodedURL = http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo, strEncodedModelName = NAS326/zypkg/5.11
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [zypkg_set_web_site][2008] web site: "http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/NAS326/zypkg/5.11"
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [ipkg_op][617] @@@ strURL: DefaultWebSite @@@
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: start [zypkg_download] with [http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/NAS326/zypkg/5.11]-[ZYPKG_INFO.tgz]-[/tmp/ZYPKG_INFO.tgz]-[zypkglist]
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [zypkg_download][327] resumeFrom: "0".
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [zypkg_download] strDownloadFile: http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/NAS326/zypkg/5.11/ZYPKG_INFO.tgz
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [zypkg_download][391] do "cbCurlHeaderFunc".
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [zypkg_download] Start to download zypkglist
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [cbCurlHeaderFunc][185] Header Buf: HTTP/1.1 404 Not Found
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [cbCurlHeaderFunc][185] Header Buf: Server: nginx/1.8.0
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [cbCurlHeaderFunc][185] Header Buf: Date: Tue, 28 Jun 2016 17:43:52 GMT
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [cbCurlHeaderFunc][185] Header Buf: Content-Type: text/html
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [cbCurlHeaderFunc][185] Header Buf: Content-Length: 168
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [cbCurlHeaderFunc][185] Header Buf: Connection: keep-alive
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [cbCurlHeaderFunc][185] Header Buf: 
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [zypkg_download] ********* curl_result: 0
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [zypkg_download] ********* [??] curl_result: 404
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [zypkg_download] Download zypkglist TIMEOUT
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [ipkg_op][653] download result: 404
the Url ist set to: http://downloads.zyxel.nas-central.org/ ... kg/[b]5.11[/b]

But on the server is only a dir 5.10

Mijzelf
Posts: 6196
Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am

Re: NAS326 MetaRepository install problem

Post by Mijzelf » Tue Jun 28, 2016 6:03 pm

Good catch! I added the 5.11 directory. Retry please.

Taz
Posts: 2
Joined: Tue Jun 28, 2016 5:51 pm

Re: NAS326 MetaRepository install problem

Post by Taz » Tue Jun 28, 2016 6:08 pm

Nice, now it works :D

thanks :)

davion
Posts: 2
Joined: Mon Jun 27, 2016 10:28 pm

Re: NAS326 MetaRepository install problem

Post by davion » Tue Jun 28, 2016 7:01 pm

thanks

electron404
Posts: 2
Joined: Wed May 17, 2017 12:21 am

Re: NAS326 MetaRepository install problem

Post by electron404 » Wed May 17, 2017 12:30 am

Mijzelf - you have done an awesome job of keeping up with the changes -
Zyxel just released a new firmware for the NAS326 - ver 5.21. Unfortunately for me, I upgraded and tried to install the Metarepository - but since there is no 5.21 I can't get the load to work.

Could you please create a version for the NAS326 with a 5.21 software version.

Thanks a lot,

Mijzelf
Posts: 6196
Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am

Re: NAS326 MetaRepository install problem

Post by Mijzelf » Wed May 17, 2017 7:28 am

Oh dear. They added yet another subdirectory.

I created a new symlink. Can you retry?

electron404
Posts: 2
Joined: Wed May 17, 2017 12:21 am

Re: NAS326 MetaRepository install problem

Post by electron404 » Thu May 18, 2017 8:03 pm

The Version 5.21 works beautifully -
Thanks for the quick update.

Post Reply