General NAS-Central Forums

Welcome to the NAS community
It is currently Fri Jun 23, 2017 8:46 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Apr 18, 2016 7:59 am 
Offline

Joined: Mon Apr 18, 2016 7:40 am
Posts: 2
Dear Community!

I just bought a ZyXEL NAS326 and i have a problem with the install of MetaRepository. I read this guide: http://zyxel.nas-central.org/wiki/3rd_party_zypkgs#NAS5xx.2C_NAS326, i made the <NAS>\admin\zy-pkgs\ folder and i placed the file without the extensions. But when i open the administrator panel and open the packeges panel and do a refresh i just see the original packeges, not the MetaRepository. Do i have to do any steps what i missed to install the MetaRepository?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Apr 18, 2016 10:46 am 
Offline

Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am
Posts: 5996
So now you have a file \\<NAS>\admin\zy-pkgs\web_prefix containing "http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/" (without quotes)? That should be enough.

Have a try if the server is reachable from the NAS. Enable telnet or sshd (Somewhere in System/Terminal on the desktop) login, and execute
Code:
ping downloads.zyxel.nas-central.org


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Apr 18, 2016 11:36 am 
Offline

Joined: Mon Apr 18, 2016 7:40 am
Posts: 2
Mijzelf wrote:
So now you have a file \\<NAS>\admin\zy-pkgs\web_prefix containing "http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/" (without quotes)? That should be enough.

Have a try if the server is reachable from the NAS. Enable telnet or sshd (Somewhere in System/Terminal on the desktop) login, and execute
Code:
ping downloads.zyxel.nas-central.org


Thank you for the reply. I'm a newbie, maybe i missed something, but here is the file:

Image

Here is the file content:

Image

And here is the ping result:

Image

I did something wrong?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Apr 18, 2016 2:16 pm 
Offline

Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am
Posts: 5996
Your nas has no valid dns and/or gateway configured. That is blocking now.

BTW: You can easily copy text from PuTTY. Just select it with your mouse. It's put on the clipboard automatically.
BTW2: There is nothing secret in the mountpoint of the partition. It's just the first 4 bytes of the GUID of the raid array. A (semi-) unique number for internal use.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jun 27, 2016 10:45 pm 
Offline

Joined: Mon Jun 27, 2016 10:28 pm
Posts: 2
Hello,

i have a similar problem,
on the web-interface, i only see the original packeges / no MetaRepository.
I have a NAS326 with FW V5.11(AAZF.4).

Code:
~ $ cd /i-data/035ed238/admin/
/i-data/035ed238/admin $ ls -ali
56360961 drwxrwxrwx    5 root     root          4096 Jun 28 00:20 .
      2 drwxrwxrwx   11 root     root          4096 Jun 26 21:21 ..
56360962 drwxrwxrwx    3 root     root          4096 Jun 26 09:53 download
56360964 drwxrwxrwx    2 root     root          4096 Jun 27 22:29 firmware
56360965 drwxr-xr-x    2 root     root          4096 Jun 28 00:20 zy-pkgs
/i-data/035ed238/admin $ cd zy-pkgs/
/i-data/035ed238/admin/zy-pkgs $ ls -ali
56360965 drwxr-xr-x    2 root     root          4096 Jun 28 00:20 .
56360961 drwxrwxrwx    5 root     root          4096 Jun 28 00:20 ..
56360966 -rw-r--r--    1 root     root            65 Jun 28 00:20 web_prefix


Code:
/i-data/035ed238/admin/zy-pkgs $ less web_prefix

Code:
http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/


The server is reachable:

Code:
/i-data/035ed238/admin/zy-pkgs $ ping downloads.zyxel.nas-central.org
PING downloads.zyxel.nas-central.org (140.211.169.172): 56 data bytes
64 bytes from 140.211.169.172: seq=0 ttl=43 time=200.868 ms
64 bytes from 140.211.169.172: seq=1 ttl=43 time=199.533 ms


Did i something wrong or is somthing changed with FW V5.11?

Greatings


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jun 28, 2016 6:01 pm 
Offline

Joined: Tue Jun 28, 2016 5:51 pm
Posts: 2
davion wrote:
Hello,

i have a similar problem,
on the web-interface, i only see the original packeges / no MetaRepository.
I have a NAS326 with FW V5.11(AAZF.4).

Code:
~ $ cd /i-data/035ed238/admin/
/i-data/035ed238/admin $ ls -ali
56360961 drwxrwxrwx    5 root     root          4096 Jun 28 00:20 .
      2 drwxrwxrwx   11 root     root          4096 Jun 26 21:21 ..
56360962 drwxrwxrwx    3 root     root          4096 Jun 26 09:53 download
56360964 drwxrwxrwx    2 root     root          4096 Jun 27 22:29 firmware
56360965 drwxr-xr-x    2 root     root          4096 Jun 28 00:20 zy-pkgs
/i-data/035ed238/admin $ cd zy-pkgs/
/i-data/035ed238/admin/zy-pkgs $ ls -ali
56360965 drwxr-xr-x    2 root     root          4096 Jun 28 00:20 .
56360961 drwxrwxrwx    5 root     root          4096 Jun 28 00:20 ..
56360966 -rw-r--r--    1 root     root            65 Jun 28 00:20 web_prefix


Code:
/i-data/035ed238/admin/zy-pkgs $ less web_prefix

Code:
http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/


The server is reachable:

Code:
/i-data/035ed238/admin/zy-pkgs $ ping downloads.zyxel.nas-central.org
PING downloads.zyxel.nas-central.org (140.211.169.172): 56 data bytes
64 bytes from 140.211.169.172: seq=0 ttl=43 time=200.868 ms
64 bytes from 140.211.169.172: seq=1 ttl=43 time=199.533 ms


Did i something wrong or is somthing changed with FW V5.11?

Greatings


I have the same problem with FW V5.11(AAZF.4). The logfile says the directory does not exist!
Logfile: /i-data/xxxxxx/.system/zy-pkgs/tmp/zypkg.log
Code:
2016-06-28 18:43:54 [7]: [zysh_zypkgs_updatelist_start][1375] strCmd: echo "0" > /tmp/zypkglist_download.progress
2016-06-28 18:43:54 [7]: [zysh_zypkgs_updatelist_start][1380] strCmd: touch /tmp/zypkglist_download.ongoing
2016-06-28 18:43:54 [7]: [zypkg_download_files][654] fork a download process.
2016-06-28 18:43:54 [7]: [zypkg_download_files][674] execute program "/usr/bin/ipkg-cl".
2016-06-28 18:43:54 [7]: - with args "-f /etc/zyxel/pkg_conf/zypkg_conf/zy-pkg.conf -t /i-data/.system/zy-pkgs/tmp download DefaultWebSite ZYPKG_INFO.tgz "
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][][12794]: System Volume exist, SysVolPath = /i-data/f52b2ab6/.system, return 1
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][][12794]: [ipkg_op][543] ******** ipkg start as " /usr/bin/ipkg-cl -f /etc/zyxel/pkg_conf/zypkg_conf/zy-pkg.conf -t /i-data/.system/zy-pkgs/tmp download DefaultWebSite ZYPKG_INFO.tgz "
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [ipkg_op][566] cmd_name: download, argv[6]: DefaultWebSite
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [zypkg_set_web_site][1949] ---> using "/i-data/sysvol/admin/zy-pkgs/web_prefix"
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: full_ptr_path = ftp://ftp2.zyxel.com/NAS326/zypkg/5.11
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: ZYPKG_DEFAULT_WEB_PREFIX = ftp://ftp2.zyxel.com
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: ptr_path = NAS326/zypkg/5.11
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: strWebPrefix =http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo, strWebPath = NAS326/zypkg/5.11
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: strEncodedURL = http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo, strEncodedModelName = NAS326/zypkg/5.11
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [zypkg_set_web_site][2008] web site: "http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/NAS326/zypkg/5.11"
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [ipkg_op][617] @@@ strURL: DefaultWebSite @@@
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: start [zypkg_download] with [http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/NAS326/zypkg/5.11]-[ZYPKG_INFO.tgz]-[/tmp/ZYPKG_INFO.tgz]-[zypkglist]
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [zypkg_download][327] resumeFrom: "0".
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [zypkg_download] strDownloadFile: http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/NAS326/zypkg/5.11/ZYPKG_INFO.tgz
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [zypkg_download][391] do "cbCurlHeaderFunc".
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [zypkg_download] Start to download zypkglist
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [cbCurlHeaderFunc][185] Header Buf: HTTP/1.1 404 Not Found
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [cbCurlHeaderFunc][185] Header Buf: Server: nginx/1.8.0
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [cbCurlHeaderFunc][185] Header Buf: Date: Tue, 28 Jun 2016 17:43:52 GMT
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [cbCurlHeaderFunc][185] Header Buf: Content-Type: text/html
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [cbCurlHeaderFunc][185] Header Buf: Content-Length: 168
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [cbCurlHeaderFunc][185] Header Buf: Connection: keep-alive
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [cbCurlHeaderFunc][185] Header Buf:
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [zypkg_download] ********* curl_result: 0
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [zypkg_download] ********* [??] curl_result: 404
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [zypkg_download] Download zypkglist TIMEOUT
2016-06-28 17:43:54 [ipkg][download][12794]: [ipkg_op][653] download result: 404

the Url ist set to: http://downloads.zyxel.nas-central.org/ ... 326/zypkg/5.11

But on the server is only a dir 5.10


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jun 28, 2016 6:03 pm 
Offline

Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am
Posts: 5996
Good catch! I added the 5.11 directory. Retry please.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jun 28, 2016 6:08 pm 
Offline

Joined: Tue Jun 28, 2016 5:51 pm
Posts: 2
Nice, now it works :D

thanks :)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jun 28, 2016 7:01 pm 
Offline

Joined: Mon Jun 27, 2016 10:28 pm
Posts: 2
thanks


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed May 17, 2017 12:30 am 
Offline

Joined: Wed May 17, 2017 12:21 am
Posts: 2
Mijzelf - you have done an awesome job of keeping up with the changes -
Zyxel just released a new firmware for the NAS326 - ver 5.21. Unfortunately for me, I upgraded and tried to install the Metarepository - but since there is no 5.21 I can't get the load to work.

Could you please create a version for the NAS326 with a 5.21 software version.

Thanks a lot,


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed May 17, 2017 7:28 am 
Offline

Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am
Posts: 5996
Oh dear. They added yet another subdirectory.

I created a new symlink. Can you retry?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu May 18, 2017 8:03 pm 
Offline

Joined: Wed May 17, 2017 12:21 am
Posts: 2
The Version 5.21 works beautifully -
Thanks for the quick update.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 38 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group