VPN on NSA325

Marvell Kirkwood based
Post Reply
pitcritter
Posts: 103
Joined: Tue Oct 08, 2013 12:51 am

VPN on NSA325

Post by pitcritter » Fri Mar 31, 2017 5:50 pm

I recently subscribed to PrivateInternetAccess.

I got it up and running on my DD-WRT router, but immediately noticed some issues. First, when the VPN is running, I have no access to my Bank of America account. I can live with that. Second, and far more distressing, is that my 40 Mbit connection was immediately reduced to ~10Mbit, regardless of which server I chose.

As per the company's website, it may be that my router doesn't have the power to crunch all of the numbers required.

Since my real interest in a VPN is for download privacy on my NAS, 'm now looking at the possibility of running OpenVPN on my NSA325.

I already have Entware installed, and I see the appropriate package that would need to be installed.

I'm a little hesitant to jump right in due to my extremely limited Linux experience.

With lots of help from the members here, I've been able to get NZBGet and Sickrage running through Entware.

Is there info available to help me configure OpenSSL? Also, am I likely to notice an improvement in d/l speeds? If the price of anonymity is to lose 75% of my bandwidth, I'm not interested.

flori2
Posts: 6
Joined: Tue Sep 23, 2014 9:58 am

Re: VPN on NSA325

Post by flori2 » Wed May 10, 2017 8:48 am

I have a different problem. Transmission cannot start torrents when My NAS is behind VPN. The port is closed (VPN does not forward). If I start torrents without VPN and afterwards go behind VPN everything works. It seems that Transmission needs port forwarding to just to start. Is it true? Other bittorrent clients running from windows start without problems behind VPN.

flori2
Posts: 6
Joined: Tue Sep 23, 2014 9:58 am

Re: VPN on NSA325

Post by flori2 » Thu May 11, 2017 7:53 am

Solved updating Transmission from 2.82 to 2.92

markhascole
Posts: 1
Joined: Tue May 08, 2018 8:34 am

Re: VPN on NSA325

Post by markhascole » Tue May 08, 2018 8:41 am

flori2 wrote:
Wed May 10, 2017 8:48 am
I have a different problem. Transmission cannot start torrents when My NAS is behind VPN. The port is closed (VPN does not forward). If I start torrents without VPN and afterwards go behind VPN everything works. It seems that Transmission needs port forwarding to just to start. Is it true? Other bittorrent clients running from windows start without problems behind VPN.
Use only reliable VPN.

Post Reply