General NAS-Central Forums

Welcome to the NAS community
It is currently Tue Sep 19, 2017 1:34 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 82 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
PostPosted: Mon Sep 29, 2014 9:22 pm 
Offline

Joined: Mon Sep 29, 2014 9:20 pm
Posts: 2
Hello
I have a question and request of the fellow.
She wants to sell my iomega ix4-200d and needs effectively remove the event log.
Does anybody can write me how I do it?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Nov 07, 2014 7:57 pm 
Offline

Joined: Fri Nov 07, 2014 7:52 pm
Posts: 1
Hey Everyone.

This is a bit of an older thread, but today i fell into a handful of 3TB NAS HDD (Seagate ST3000VN0000) disks. I figured since my second IX4 was dead, i would try and repopulate it.

The procedures outlined by Laido and team worked great.. One thing to note, that while the display shows that the disk are 2TB in the GUI, the Total size in the dashboard is correct (4x3TB - 11.2 useable without protection)..

To test it was addressable as well, i created a big 10GB iscsi disk and then filled it with DD (took a while, but i wanted to be sure).

Here is what I did.
1st - Made the USB floppy.. Make sure you wipe it with fdisk if its been in a linux machine and let Windows make it a FAT32 partition (note, if you have a big USB stick, make sure the partition is small enough to support a FAT32).
2nd - downloaded the emctools from the link in Laidko post (page1).
3rd - Extracted the image to the USB disk,
4th - powered off the Array, plugged in the USB, held down reset, powered on the array.
5th - When the USB started to flash, i released the reset button.
6th - When the array got to 75% (all 4 disks inserted) it shutdown. Press the power button and the array reboots and then comes up no problem
7th - Logged into the GUI and then answered the questions about initialize drive, etc.

So my IX4 is now a 12TB array..

many thanks!
D


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Nov 13, 2014 7:06 pm 
Offline

Joined: Thu Nov 13, 2014 7:03 pm
Posts: 1
After doing all these steps

- Making a Floppy with Tgz file
- Press Reset Button and Turn the unit on
- It does go to 75% and then shutdown

Whats happening on my screen is same USB and LAN logos are coming back on and unit is keep shutting down.

What I am missing?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Nov 14, 2014 9:24 am 
Offline

Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am
Posts: 6039
lmcdasm wrote:
6th - When the array got to 75% (all 4 disks inserted) it shutdown. Press the power button and the array reboots and then comes up no problem
7th - Logged into the GUI and then answered the questions about initialize drive, etc.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Dec 09, 2014 5:16 pm 
Offline

Joined: Tue Dec 09, 2014 5:12 pm
Posts: 1
Hi,
I have an ix4-200d, drive #4 has failed. I can SSH into the device. How do I mount and access the disks to pull the data off ? (using Mac or Windows).

The following is what is mounted:
root@ix4-200d-D6BDB6:/# mount
rootfs on / type rootfs (rw)
/dev/root.old on /initrd type ext2 (rw,relatime,errors=continue)
none on / type tmpfs (rw,relatime,size=51200k,nr_inodes=63921)
/dev/md0_vg/BFDlv on /boot type ext2 (rw,noatime,errors=continue)
/dev/loop0 on /mnt/apps type ext2 (ro,relatime)
/dev/loop1 on /etc type ext2 (rw,sync,noatime)
/dev/loop2 on /oem type cramfs (ro,relatime)
proc on /proc type proc (rw,relatime)
none on /proc/bus/usb type usbfs (rw,relatime)
none on /proc/fs/nfsd type nfsd (rw,relatime)
none on /sys type sysfs (rw,relatime)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,relatime,gid=5,mode=620)
tmpfs on /mnt/apps/lib/init/rw type tmpfs (rw,nosuid,relatime,mode=755)
tmpfs on /dev/shm type tmpfs (rw,nosuid,nodev,relatime)
/dev/mapper/md0_vg-vol1 on /mnt/system type xfs (rw,noatime,attr2,logbufs=8,noquota)

Here are the partitions:
root@ix4-200d-D6BDB6:/# cat /proc/partitions
major minor #blocks name

7 0 607154 loop0
7 1 8192 loop1
7 2 196 loop2
8 0 976762584 sda
8 1 20980888 sda1
8 2 955781625 sda2
8 16 976762584 sdb
8 17 20980888 sdb1
8 18 955781625 sdb2
8 32 976762584 sdc
8 33 20980888 sdc1
8 34 955781625 sdc2
31 0 640 mtdblock0
31 1 64 mtdblock1
31 2 2208 mtdblock2
31 3 3072 mtdblock3
31 4 32768 mtdblock4
9 0 20980800 md0
253 0 4194304 dm-0
253 1 16785408 dm-1

Desparately need help. Thank you in advance.

Craig.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Dec 19, 2014 5:36 pm 
Offline

Joined: Fri Dec 19, 2014 5:32 pm
Posts: 6
OK, I read through the forum...I had a failure on the update, rebooted and now it recognizes all 4 drives as "New" with data, please check the box to overwrite.....that is not what I want, I need to re-establish the raid 5 and recover the data....Is there any way to get the raid configuration back?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Dec 19, 2014 8:03 pm 
Offline

Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am
Posts: 6039
thbernhardt wrote:
I had a failure on the update,
How did you update? Using the webinterface or using a recovery thumb?
Quote:
rebooted and now it recognizes all 4 drives as "New" with data, please check the box to overwrite.....that is not what I want, I need to re-establish the raid 5 and recover the data....Is there any way to get the raid configuration back?

Do you have ssh access? If yes, have you looked at the raid status?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Dec 19, 2014 10:16 pm 
Offline

Joined: Fri Dec 19, 2014 5:32 pm
Posts: 6
no connection...it asks for username and password but then fails to connect


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Dec 19, 2014 10:19 pm 
Offline

Joined: Fri Dec 19, 2014 5:32 pm
Posts: 6
I also have none of the hidden HTML files like:

https://Your_NAS/manage/diagnostics.html
or
http://your-nas-adress/diagnostics.html
or
http://your-nas-adress/support.html


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Dec 19, 2014 10:21 pm 
Offline

Joined: Fri Dec 19, 2014 5:32 pm
Posts: 6
can not get into FTP or any other settings because of the drive state


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Dec 19, 2014 10:24 pm 
Offline

Joined: Fri Dec 19, 2014 5:32 pm
Posts: 6
never mind, found the trick...you can not directly log onto those links, you have to log into the web and authenticate THEN add the /support.htm to the end of the string


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Dec 19, 2014 10:27 pm 
Offline

Joined: Fri Dec 19, 2014 5:32 pm
Posts: 6
and enable ssh


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue May 05, 2015 2:32 pm 
Offline

Joined: Tue May 05, 2015 2:20 pm
Posts: 1
Hello, sorry to dig up this post but I've a problem with my ix4-200d. I was trying to replace the 4x2TB disks with 4x4TB disks, obviously I removed all of them ( never RTFM :oops: ) and the NAS expected me to insert a usb drive with the firmware.
I did this and it started loading till it got stuck and I decided to shut down the NAS... that was the biggest mistake I could do...
Since then, the NAS boot up, but it only show the IOMEGA logo without doing anything else, and even if I insert a usb key with led, it doesn't do s***t :cry:
Is there a way to debrick it?
Thanks


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri May 22, 2015 11:41 am 
Offline

Joined: Wed Feb 18, 2015 12:00 am
Posts: 8
There are several methods for recovering the system. The first is to try the standard USB recovery boot process. It is describe in this forum in several places.

If that fails, you will need to buy a TTL-rs232 converter and load the firmware by hand. There are instructions for that in this forum as well.

I've not read of anyone creating a 16tb 200d, cloud or non-cloud, so please share your results here whether or not you are successful.

Thanks!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue May 26, 2015 7:14 pm 
Offline

Joined: Tue May 26, 2015 5:38 pm
Posts: 2
Sorry for the basic question, I too have 4 disks in my ix4 and need to rebuild the Raid. If I use the USB update as described, will it wipe the data from the drives? thank you


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 82 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group