iomega storcenter ix4-200r

Post Reply
krishnag
Posts: 1
Joined: Tue Jan 01, 2013 2:23 am

iomega storcenter ix4-200r

Post by krishnag » Tue Jan 01, 2013 2:28 am

Hi,

i am new to these NAS devices.

i got 1 from my previous employer as they were disposing the device. i got that with no HDD in it.

can any one give me instructions how to install OS in it so i can use that device. i have got 4x 2TB HDD's to use in it.

i got no knowledge outside Windows. :(

thank you

krishna

jk12345
Posts: 1
Joined: Fri Apr 05, 2013 2:34 pm

Re: iomega storcenter ix4-200r

Post by jk12345 » Fri Apr 05, 2013 2:41 pm

Krishna,

I have the exact same issue. Did you ever find a resolution?

Thanks

Simplexion
Posts: 5
Joined: Tue Nov 05, 2013 11:57 pm

Re: iomega storcenter ix4-200r

Post by Simplexion » Wed Nov 06, 2013 12:01 am

I have recently been playing around with one of these. I wasn't impressed with the default software and I ended up running FreeNAS from a USB drive. It runs perfectly.
I also checked what DIMM slots were available. According to FreeBSD there were 4 slots that can take DDR2 8GB DIMMs each. When I opened it up there were only 2 slots. I removed the 1GB DIMM installed and added a pair of 1GB DIMMs. This worked perfectly. I would like to get hold of some 8GB DIMMs to install and test instead. I want to do that to see how well it handles ZFS Dedupe.

Simplexion
Posts: 5
Joined: Tue Nov 05, 2013 11:57 pm

Re: iomega storcenter ix4-200r

Post by Simplexion » Thu Nov 07, 2013 4:17 am

Bad news... it has an old chipset that only support a max of 4GB RAM.

Phatiphatn12
Posts: 2
Joined: Wed Apr 11, 2018 8:36 am

Re: iomega storcenter ix4-200r

Post by Phatiphatn12 » Wed Apr 11, 2018 8:55 am

I brought the 1GB DIMM installed and added 1GB of DIMM memory. This worked perfectly.
It works really well.

Post Reply