Big 5 Big problem

Post Reply
Hendo
Posts: 3
Joined: Tue Nov 01, 2016 3:02 am

Big 5 Big problem

Post by Hendo » Tue Nov 01, 2016 3:17 am

Big 5 Network 2 w/5 x 3GB disks RAID 5

Disk 3 failed, & before the replacement arrived, Disk 5 failed. I lost the data, but no biggie.
I installed the two replacement disks, but couldn't initialise the RAID via the web console.
Did the factory reset, now I get this error:
ASSERTION FAILED in class: com.lacie.communicationlayer.client.WelcomeRequestHome Associated message: 1 == objectfound.size()

Can anyone help me get this box working again please?

Thanks
Hendo

Mijzelf
Posts: 6198
Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am

Re: Big 5 Big problem

Post by Mijzelf » Wed Nov 02, 2016 4:45 pm

How do you get that error?

Hendo
Posts: 3
Joined: Tue Nov 01, 2016 3:02 am

Re: Big 5 Big problem

Post by Hendo » Thu Nov 03, 2016 11:50 pm

Error occurs when trying to access the web console - close the error & it never connects.

Hendo
Posts: 3
Joined: Tue Nov 01, 2016 3:02 am

Re: Big 5 Big problem

Post by Hendo » Tue Nov 08, 2016 4:52 am

So, is this thing a paperweight now?

Mijzelf
Posts: 6198
Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am

Re: Big 5 Big problem

Post by Mijzelf » Tue Nov 08, 2016 8:42 am

Sorry for the late reply.

There are 2 options, the error is generated by the webinterface backend, or it is generated by the scripts locally in your browser. Maybe and old browser from the era of the firmware will help.
If it's the backend, a factory reset should help, but you already did. Have you tried a factory reset without the new disks?

A last resort (or maybe the first resort) is alternate firmware from plugout.net.

Post Reply