General NAS-Central Forums

Welcome to the NAS community
It is currently Sun May 28, 2017 1:06 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue Nov 09, 2010 12:36 am 
Offline

Joined: Tue Nov 09, 2010 12:25 am
Posts: 2
So, first thing I did was upgrade the firmware to 1.2.8 as per what was on the website. Ok so far.

I wanted my box running RAID6. This is where we begin to have problems.

It was currently at RAID5. I pulled down the menu to RAID6 and selected "Change". All of a sudden the first three drives show red LEDs and drop out. I turn off and turn on the system. The system now shows the first three drives as new, but only after a time period. By this time, I've started the RAID6 conversion again. I had options to "Claim" the drives, so I did so while the RAID6 conversion was running. Oh, the rotating circles on the web interface!
Damn web interface.

I decided to power off again, as the system was unresponsive. When it powered back up, it continued the RAID6 synchronization.

I had the web interface up and monitoring the synchronization process for four days.

When it only had eight hours left, the network connectivity dropped and I had to power off and power on the system again (couldn't use the off switch). The synchronization continued at 40 hours.

After synchronization, I formatted the drive. I map the Public share under Windows 7.

All of a sudden, just before I begin to copy something onto the share, I get a red blinking light.

I power off and on again (again, couldn't use the off switch), and network connectivity was never to be restored.

I tried a factory reset per specifications, and I get a red blinking light as a result. Once I tried it again, I get a solid blue light, but no network connectivity.

LaCie is willing to replace the unit, since I have bought it less than 30 days ago. However, I hope I do not run into the same problems.

I wonder if I did anything wrong. Seems awful easy to screw something up. For example, should I have converted to RAID0 first, and then RAID6?

Very fragile from my perspective so far. I hope the replacement proves to be more robust.


Last edited by cruisefx on Tue Nov 09, 2010 9:37 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Nov 09, 2010 12:59 am 
Offline

Joined: Tue Nov 09, 2010 12:25 am
Posts: 2
BTW, the 1.2.8 firmware update I described is the 5Big Network 2 Update caspule 1.2.8.zip. I am not really sure what this is, or if it updates the firmware.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 08, 2011 7:03 pm 
Offline

Joined: Sun Jun 05, 2011 7:34 pm
Posts: 4
Hello cruisefx

Do you still have the 5Big Network 2 and can create a dd image including the hard disk table?

Thanks in advance
Toni


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jun 09, 2011 7:26 am 
Offline

Joined: Mon Jun 16, 2008 10:45 am
Posts: 5995
*Maybe* the 2Big2 partitions are sufficient. I remember that the scripts which I studied could handle bot a 2 disk or a 5 disk NAS.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jun 09, 2011 9:41 pm 
Offline

Joined: Sun Jun 05, 2011 7:34 pm
Posts: 4
Hi Mijzelf

I’ve tried that around houndred times, but without any luck.

Thanks
Toni


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jun 12, 2011 9:58 pm 
Offline

Joined: Sun Jun 05, 2011 7:34 pm
Posts: 4
Nobody out there with a 5Big Network 2 who can provide me with an image of one disk out of it?

If there are other solutions I’m happy to hear them and try them.

Thanks
Toni


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group